![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pewne zapytanie ad. Kohana 2.3.4, jak najlepiej rozwiązać następującą sytuacje - mam stronę internetową , strona składa się z boxów np. ankieta, logowanie, informacje etc. Chciałbym aby każdy z tych boxów był jakgdyby oddzielnym modułem który można w fajny sposób ładować do głównej aplikacji... ma ktoś pomysł jak to zrobić ? Dodam jeszcze że najlepiej taki moduł skopiowac do modules/modul/ i tam utworzyc kontroler, widok i ew. konfiguracje dla modułu. Pytanie jak odnieść się w głównej aplikacji do niego ? ( pomijam aktywację w applications/config/config.php).... Z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 7 Dołączył: 17.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja do takich rzeczy używam komponentów. Poczytaj na forum
link |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ewentualnie mozesz sie przezucic na Kohana 3 ktora korzysta z dobrodziejstw HMVP i implementuje modularnosc, przynajmniej powinna (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super - komponenty bardzo fajna sprawa to czego szukałem :-)
W takim razie macie jakieś uzasadnienie do tworzenia modułów i ich wykorzystania (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Czy ta się je również dołączać do widoków ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ja tylko dodam, że komponenty świetnie sprawdzają się we współpracy z banalnie prosty modułem frache. Dzięki temu można cache'ować wynik komponentu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) super sprawa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 08:31 |