![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Posiadam o to taki formularz z checkboxem Do tego css:
No i dorzućmy js
Chce teraz dodać jeżeli checkbox będzie zaznaczony wyświetlała się grafika taka fajeczka. W css mam już to zrobione Teraz do tego kodu js według mnie trzeba dodać jakąś klase czy coś. Nie wiem jak to zrobić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz użyć tutaj http://api.jquery.com/click/ wewnątrz dajesz warunek if/else, jeżeli checkbox jest zaznaczony to wyświetlasz obrazek
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
możesz użyć tutaj http://api.jquery.com/click/ wewnątrz dajesz warunek if/else, jeżeli checkbox jest zaznaczony to wyświetlasz obrazek @bubus_s zdecydowanie powinieneś użyć zdarzenia onchange (jQuery: change). Zdarzenie click ma tę wadę, że stan checkboxa można zmieniać również przy pomocy klawiatury. Click naturalnie tego nie wykryje. Edit: Kod // jQuery
$('#checkbox').change(function(){ var className = 'nazwa_klasy_css'; var id = 'id_obiektu'; if( $(this).attr('checked') ){ $('#'+id).addClass(className); }else{ $('#'+id).removeClass(className); } }); Ten post edytował flashdev 31.08.2010, 18:27:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem coś takiego
Gdzie sprawdzony to nazwa klasy a agree to id Checkboxa. Coś nie działa ? Jest ktoś wstanie pomóc? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
[...] Gdzie sprawdzony to nazwa klasy a agree to id Checkboxa. Coś nie działa ? Jest ktoś wstanie pomóc? No jak na razie to praktycznie przepisałeś mój kod, więc musiał bym Ci znaleźć błąd w swoim prawidłowo napisanym kodzie. Bez sensu nieprawdaż? Ten post edytował flashdev 31.08.2010, 23:20:47 |
|
|
![]()
|
|
Prawda Prawda.
Znając życie w złym miejscu wstawiłem czy coś. Nie znam Podstaw Js ani Jquery dlatego takie są skutki. Zależy mi na pomocy. Jeszcze po rozpoczęciu coś popróbuję ale wątpię żeby się udało. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 05:53 |