![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 3 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem. Moja baza danych (na apache2 pod linuxem ubuntu) działa poprawnie, jednak przy próbie zapisania bazy do pliku .sql wyskakuje następujący komunikat:
(IMG:http://img84.imageshack.us/img84/4081/sqlzrzut.png) Czy ktoś spotkał się już z takim przypadkiem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 3 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale gdzie to mam wpisac? do konsoli linuxowej? czy do jakiejś konsoli mysql? a jesli tak to gdzie ją znajdę? Jestem trochę zielony bo znam sie tylko na samym phpmyadmin ;(
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak tag kodu sugeruje - w konsoli. Poza tym skoro masz lokalną bazę danych to dlaczego nie skorzystasz z tego mysql-admin. Bardzo wygodne graficzne narzędzie.
|
|
|
![]()
|
|
Dobra udało się za pomocą Twojej komendy zapisać bazę. Dzięki wielkie.
Nie rozumiem jednak co to jest to "mysql-admin"? Gdzie ja to mam? Co to wgl jest ? (gógl nie pomógł) |
|
|
![]()
|
|
Tutaj masz skrótowy opis. Jak jakieś *buntu (przypuszczam wersja lucid) to jest to paczka. Instalujesz
Później musisz gdzieś u siebie w menu znaleźć Mysql Administrator - na Kubunciaku jest w menu Narzędzia Programisty, pod GNOME nie mam pojęcia. Zawsze możesz uruchomić mysql-admin z konsoli. |
|
|
![]()
|
|
Aha czyli to taki programik. Fajnie, zaopatrzę się w niego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dzięki wielkie za pomoc, pozdrawiam serdecznie! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 19:23 |