![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien skrypt który chce cyklicznie uruchamiać. Problem tylko w tym, że za jakiś czas gdy będzie miał więcej danych do obrobienia skrypt przekroczy maksymalny czas wykonywania skryptu. Szukałem sporo na ten temat ale nie znalazłem czegoś co by rozwiązywało mój problem. Mógłbym podzielić prace skryptu na etapy, wtedy mógłby uruchamiać się od nowa co jakiś czas wykonując kolejne etapy. Niestety w cron standardowe wpisy nie obsługują GET. (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif)
Macie jakieś rozwiązanie? ps. Nie mogę zwiększyć czasu wykonywania skryptu. Ten post edytował Agape 19.08.2010, 15:59:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to podzielił na porcje w samym skrypcie, tak by nie przekraczało limitu czasu wykonywania skryptu. Nie rozumiem co do tego ma GET?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z get chodzilo mi o to ze skrypt obrabia czesc danych i uruchamia sie ponownie z infosmacja w get od ktorego elementu ma zaczac. Dzieki temu ominalbym limit czasowy. Chyba ze znacie jakies lepsze metody.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz sobie tą informacje zapisać do pliku tekstowego i zaczynać dalej od miejsca gdzie skończył, a najlepiej to jakaś tymczasowa tabela w bazie danych i obrobione elementy zostają usunięte z kolejki, w sumie ciężko zasugerować rozwiązanie skoro nie wiemy co dokładnie chcesz osiągnąć
|
|
|
![]()
|
|
Sam oczekujac na odpowiedz o tym pomyslalem ale uparłem się na tego get'a (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) a w sumie takie coś mi wystarczy jak zapisywanie do bazy czy pliku.
Dzięki za rede |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 08:49 |