![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 3 Dołączył: 11.09.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, kupiłem jakiś czas temu na template monster szablon flash i tworze na nim strone udało mi sie wszystko podmienic tak jak chciałem, lecz po jakims czasie zachcialo mi sie wrzucic filmik w tle strony gra muzyka i ma kontroler OFF/ON, wrzuciłem filmik na scene i teraz mieszaja mi sie dwa dzwieki (dzwiek z tła / dzwiek teledysku) a jak klikne OFF na muzyke tla to wylacza mi sie muzyka z teledysku takze w efekcie nie ma zadnej muzyki ;P
tutaj link: http://www.b-qll.pl Może to nie jest odpowiednie miejsce na tego typu pytania ale myśle że niektórzy z was mogą znać cokolwiek z flasha ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Bez kodu to możemy sobie w nosie pogmerać.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 3 Dołączył: 11.09.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CODE onClipEvent (load) { step = 5; _root.snd=100; cur = _root.snd; } onClipEvent (enterFrame) { //trace (_root.snd); //trace(cur); if (cur > _root.snd) { cur -= step; } else if (cur < _root.snd) { cur += step; } _root.globalsound.setVolume(cur); } i to jest chyba do przycisku OFF/ON ktory wylacza dzwięk na stronie a chciałbym żeby wyłączał tylko " muz.wav " |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Wieć musisz wyłapać referencje do tego dźwięku zamiast do globalnego dźwięku.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wiem, tylko nie znam kompletnie AS dlatego prosze o pomoc
![]() |
|
|
![]()
|
|
A ja nie znam twojego dokumentu .fla więc w tym przypadku "przykro mi ale jestem koniem"
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
przepraszam ze odswieżam, ale chyba znalazłem rozwiązanie mojego problemu i chciałbym sie dowiedzieć jak go użyć
![]() http://www.flashzone.pl/showthread.php/19674-Html-w-swf-js z tego co tam przeczytalem to musze wkleić taki kod do html w sekcji head:
i do flasha kod: CODE getURL("java script:addIframe('"+numer_okna+"','"+url+"','"+poz_x+"','"+poz_y+"','"+wys+"','"+szer+"','" +margin_szer+"','"+margin_wys+"','"+scrolling+"','"+ramka+"','"+pozycja_ramki+"','"+warstwa_ramki+"','"+visible+"', '"+transparent+"','"+alpha+"','"+zoom+"','"+grubosc_ramki+"','"+rodzaj_ramki+"','"+kolor_ramki+"')"); tylko we flashu gdzie mam ten kod wstawić? posiadam ( Adobe flash CS3 ) Ten post edytował honytowk 23.08.2010, 16:01:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:07 |