![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem, napisałem skrypt do uploadu obrazków lecz brakuje mi jednej rzeczy.
Chodzi o to aby po uploadzie nazwa obrazka została zmieniana na nazwe md5 wraz z godziną (przykład: 38fd850a9f63311404.jpg) lub aby po uploadzie nazwa obrazka została zmieniona na dowolny ciąg znaków nie większy niż 8 znaków (przykład: cb17caf.jpg lub da6wv.jpg) Mój skrypt:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
rename + file_exists (opcjonalnie)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mógłbyś mi podać cześć kodu przerobionego lub cały kod. Niestety jestem laikiem a kod uploadu robiłem z poradnikiem...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no gdzie to mam dodać? Mógłbyś mi przerobić ten mój skrypt i dać gotowca. Naprawde nie znam php tak dobrze aby go samemu przerobić...
refresh |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli chodzi o generowanie kodu
wszystko bedzie w zmiennej $str, jesli chcesz ja wywolac to uzyj echo $str, wyswietli wygenerowany kod @dół: na nogi nie staniesz na gotowcach, od nich jest inny dział. tutaj mamy Ci tylko pomóc. Ten post edytował gorden 18.08.2010, 18:23:20 |
|
|
![]()
|
|
Próbowałem to i nie działa.
Nie wiem czemu może nie umiem. Proszę o gotowy kod [wstawiona ta zmiana nazwy pliku] do mojego pliku index.php no dobrze, ale ja nie ogarniam php nawet w 10%. Umiem coś edytować jakieś drobne zmienne ale żeby podmienić kod? Mógłbym prosić o nazwe działu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
move uploaded file przyjmuje pewne parametry. Jednym z nich jest nazwa pliku do przeniesienia, a innym ścieżka i nazwa pod jaką należy zapisać. Czemu więc tam już nie zadziałasz
![]() ![]() $plik_nazwa = md5( $c_tam_chcesz ); -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:03 |