![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 11 Dołączył: 18.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam 2 problemy na swojej stronie www... Znalazłem kod i przerobiłem do własnych potrzeb. Jest to kod paginacji połączony z wyświetlaniem rekordów na stronie. Męczę się od dłuższego czasu żeby zmienić kolejność aby było:
40 39 38 37 a jest: ![]() 1 2 3 4 oto kod:
oraz mam problem z wyświetlaniem z bazy danych entera.... Zamiast pokazywania się enter robi się spacja ![]() Z góry dziękuję za pomoc, Randall |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Zamiast pokazywania się enter robi się spacja HTML nie uznaje entera. W HTML nową linią jest <br />Użyj funkcji nl2br() by zmienić enter na br -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Aby kod Ci działał ja chcesz, musisz pętlę zrobić "na odwrót". W tej chwili zapytanie wyszukuje Ci rekordy po kolei od pierwszego. Ustaw więc ORDER BY na idący nie rosnąco, ale malejąco. A potem to już tylko kwestia modyfikacji pętli, by nie pokazywało jako liczbę 1,2,3 ale max_page, max_page-1 itd. To jedyne miejsca jakie tak naprawdę są konieczne do zmiany. Reszta kodu w zasadzie może być nie tknięta palcem.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 11 Dołączył: 18.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmmm dziękuję nospor nl2br() zadziałało
![]() Natomiast ciągle nie wiem co ze zmianą id ;( bo nie wiem gdzie jest ORDER BY... Ten post edytował Randallmaster 18.08.2010, 22:29:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat ( bo nie wiem gdzie jest ORDER BY... w zapytaniu.http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 23:44 |