![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Mój problem polega na tym, że strona dziwnie się zachowuje w zależności od adresu. Dzieje się tak za każdym razem kiedy próbuję dodać standardowy przedrostek WWW. Trudno mi do końca opisać co się wtedy dzieje. Jest to coś w stylu zmiany rozdzielczości strony. Myślę, że jest to spowodowane złym zapisem w .htaccess. Pierwszy raz spotykam się z takim problemem, więc nie za bardzo wiem co mam zrobić. Być może trzeba to jakoś uwzględnić, ale tu już was proszę o porady. W razie potrzeby udostępnię zawartość pliku .htaccess. Na razie nie uważam tego za konieczne. Dziękuję każdemu za jakąkolwiek pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj tutaj treść htaccess i jeżeli możesz, zrzuty ekranu z domeny z przedrostkiem "www." i bez niego.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Udało mi się samodzielnie rozwiązać ten problem, a właściwie jego część gdyż jedna kwestia nie została do końca wyjaśniona. Co do problemów z dziwną zmianą rozdzielczości wystarczyło ustawić przekierowanie za każdym razem kiedy odwołuję się adresem z subdomeną WWW. Dla tych, którzy kiedyś mieliby podobny problem:
Kod RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.adres_strony.pl(.*) [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://adres_strony.pl/$1 [R=301,L] Co do kwestii niewyjaśnionej: skąd ta zmiana rozdzielczości? .htacces: Kod RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.blendergimp.boo.pl(.*) [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://blendergimp.boo.pl/$1 [R=301,L] RewriteRule ^index.html$ index.php [L] RewriteRule ^home.html$ index.php?page=home [L] RewriteRule ^download.html$ index.php?page=download [L] RewriteRule ^polityka-prywatnosci.html$ index.php?page=polityka_prywatnosci [L] RewriteRule ^reklama.html$ index.php?page=reklama [L] RewriteRule ^kontakt.html$ index.php?page=contact [L] RewriteRule ^rss.html$ index.php?page=rss [L] RewriteRule ^([^-]+)-([^-]+).html$ index.php?page=$1&id=$2 [L] RewriteRule ^([^-]+)-([^-]+).html$ index.php?page=$1&page=$2 [L] RewriteRule ^([^-]+)-([^-]+).html$ index.php?page=$1&category=$2 [L] - bez przedrostka: Kod http://blendergimp.boo.pl - z przedrostkiem Kod http://www.blendergimp.boo.pl PS: Na okres rozwiązania problemu zostawiam plik .htaccess bez linijki przekierowującej na adres bez przedrostka WWW. Jeżeli naruszam regulamin z tymi adresami zamiast screenów, proszę o informację - natychmiast dam zrzuty ![]() Ten post edytował zurek 16.08.2010, 20:38:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwna rzecz. Wszedłem na jedną i drugą domenę i przez chwilę obrazek z planetą pod dwoma domenami był faktycznie inny. Potem już było ok. Jedyne co mi przychodzi na myśl to jest to, że dwie domeny są powiązane z innymi katalogami i co jakiś czas się synchronizują. Spróbuj gdzieś dać
i zobaczyć co się wyświetli pod dwoma domenami. To moja jedyna myśl, aczkolwiek jest duża szansa na jej niepoprawność. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Na boo nawet nie ma co sobie gitary zawracać - zawsze jakieś tam dziwne cyrki się dzieją...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Rzeczywiście bardzo dziwne. Dopiero teraz zauważyłem, że niektóre linki przywracają poprawny wygląd strony. Co do lokalizacji, jest cały czas taka sama, czyli to prawdopodobnie nie kwestia różnych katalogów...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Miałem nieszczęście tam kiedyś mieć konto.
Na bu chyba zrypali wszystko, co się tylko dało. I chory limit liczby plików, WTF? ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:08 |