![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Od niedawna pracuję nad stroną poświęconą programom graficznym Gimp i Blender. Nie jest jeszcze może wystarczająco bogata w treść, ale cały czas nad tym pracuję. Bardzo proszę o ocenę zarówno pod względem grafiki jak i kodu. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc ![]() Ten post edytował zurek 16.08.2010, 20:00:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 19 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pierwszy rzut oka wydaje się dość sympatyczna w odbiorze. Dół już jednak coś mi się nie widzi. Stopka jest wyrównana do lewej, przynajmniej pod Operą 10.6. Minusem jest ikona Statu (nie lepiej skorzystać z Analytics?). Dalej, karygodne kodowanie - iso-8859-2. Przyzwyczajaj się kodować w utf-8. Validator też swoje kilka groszy dorzucił: 21 Errors, 33 warning(s).
To tyle z mojej strony ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 12 Dołączył: 20.12.2009 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mi okropnie przypomina blog eduweb
![]() Aha .. Jeśli chodzi o UTF-8, każdy koduje jak chce. Ja także koduję w ISO-8859-2 bo serwe mi tylko ta czyta. I co ? Zabronisz mi ? Po za tym popatrz się ile problemów w sieci jest z tym twoim "utefem" w porównaniu do iso-8859-2 -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(foxbond) Tak to wygląda na chrome 5.0 i rozdzielczości 1280x1024 OMG! Jak mogłem zapomnieć o Chrome'ie ![]() ![]() Cytat(darophp) A mi okropnie przypomina blog eduweb ![]() Rzeczywiście ![]() Cytat(kilab) Stopka jest wyrównana do lewej, przynajmniej pod Operą 10.6. Dziwne.. u mnie wszystko jest w porządku. Popracuję nad tym. Dzięki za opinie. Wytykajcie ile wlezie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nawet forum php ma:
-------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
No nie! Ale się uczepiliście tego kodowania. Co za problem? Niech każdy koduje jak chce.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 19 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
UTF to jednak standard unifikujący, który mam nadzieje w najbliższych latach zastąpi pozostałe kodowania. Dla mnie i dla wielu z resztą innych osób to właśnie utf rozwiązuje wiele problemów, z którymi się człowiek zawsze męczył jak używał ISO. Ja bym porównał to do IExplorera... 5? i jakiekolwiek nowszej przeglądarki. Po co korzystać z nowej skoro stara też działa. Tak, dzięki temu IE5 będzie używany jeszcze pewnie przez kolejne dziesięciolecia
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 17 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Opera 10:10 - wszystko dobrze.
Hm.. na pewno strona jest czytelna, miła dla oka, ale jako że jest to strona o grafice, to te menu zaraz pod headerem prawie, że zabiła mnie. Proponuję zamiast tego, zrobić menu rozwijane, kompletnie nowe. Co do treści, to... na pewno download mi się nie podoba, wygląda on strasznie amatorsko i brzydko. Ogólnie nie jest najgorzej, ale bym popracował trochę nad stroną wizualną ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat (...)pod względem grafiki(...) LOL - chłopie robisz portal dla grafików który hmm, no delikatnie mówiąc wygląda przeciętnie. cmon. To trochę tak jak setki kursów programowania na necie pisanych przez pryszczersów którzy sami ledwo zdążyli przeycztac wstęp do książki z podstaw pascala i robią z siebie guru bo umieją przepisać z książki przykałd na hello world. Portal dla grafików to powinna być sztuka - sztuka użytkowa, przyjemne dla oka, wyróżniające się i jednocześnie intuicyjne i użyteczne.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
wtf ? - http://blendergimp.boo.pl/index.php/articles/39 na każdej tak jest ...
-------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
LOL - chłopie robisz portal dla grafików który hmm, no delikatnie mówiąc wygląda przeciętnie. cmon. To trochę tak jak setki kursów programowania na necie pisanych przez pryszczersów którzy sami ledwo zdążyli przeycztac wstęp do książki z podstaw pascala i robią z siebie guru bo umieją przepisać z książki przykałd na hello world. Portal dla grafików to powinna być sztuka - sztuka użytkowa, przyjemne dla oka, wyróżniające się i jednocześnie intuicyjne i użyteczne. Przepraszam ![]() wtf ? - http://blendergimp.boo.pl/index.php/articles/39 na każdej tak jest ... Sry, robiłem coś w kodzie. Teraz powinno być OK ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zero flirtacji danych , przekierowania itp dziala , pewnie drop database tez zadziala , nie bede probowal
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jak ja nie lubię takich stron że siedemset-tysięcy linków prowadzi do jednego adresu. Przykład: home.html, index.php, index.php/home, index.html. Człowieku, albo robisz na modrewrite całość albo na request_uri. Opanuj się.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zero flirtacji danych , przekierowania itp dziala , pewnie drop database tez zadziala , nie bede probowal ![]() To mało powiedziane... tu potrzeba dużo filtrów bo można całą stronę wysypać -------------------- |
|
|
![]()
|
|
zero flirtacji danych , przekierowania itp dziala , pewnie drop database tez zadziala , nie bede probowal ![]() To mało powiedziane... tu potrzeba dużo filtrów bo można całą stronę wysypać Znowu zawaliłem. Robię wszystko na raty i tak wychodzi. Teraz chyba powinno być OK. Sprawdźcie jeszcze dla pewności pls ![]() Jak ja nie lubię takich stron że siedemset-tysięcy linków prowadzi do jednego adresu. Przykład: home.html, index.php, index.php/home, index.html. Człowieku, albo robisz na modrewrite całość albo na request_uri. Opanuj się. Poprawione. Zapomniałem usunąć niepotrzebne wpisy z .htaccess. Nie wiedziałem, że to tak wkurza ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Znowu zawaliłem. Robię wszystko na raty i tak wychodzi. Teraz chyba powinno być OK. Sprawdźcie jeszcze dla pewności pls http://blendergimp.boo.pl/index.php/gimp/a...jaca_sie_ziemia Próbowałem tutaj zrobić pętlę, która by zawiesiła stronę, ale się nie udało - plus dla Ciebie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 12 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
popraw troche komentowanie:
Praca z przyciskiem f5 przez 10 sekund: http://blendergimp.boo.pl/index.php/gimp/w...strone_www_cz_1 1)zrob "disabled" dla inputa po kliknieciu opublikuj 2)warunek dodaj dla $_POST['TRESC'] !== 'Skomentuj ten artykul...' (podobnie w podaj nick). Mozesz miec pozniej z tym problemy jak sie strona rozwinie Ze swojej strony polecam: http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex11/submitonce.htm Po odswiezeniu strony submit nadal nie dziala, dopiero po przekierowaniu na tą strone działa ![]() Albo poprostu dodaj captcha Ten post edytował cniak 1.09.2010, 11:46:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:33 |