![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hi, chce wywolac przejscie na okreslony link poprzez crona.
Tak wyglada struktrua polecenia crona w cpanelu strony: Kod */5 * * * * root /usr/bin/php /home/tomstoys/public_html/cron.php A tak zawartość cron.php:
Niestety skrypt sie nie wykonuje : / Slyszalem cos o wget ale nie wiem jak go moglbym umiescic w moim poleceniu, prosze o pomoc Nie jestem pewien w 100% czy dobrze sprawdzam to czy skrypt sie wykonuje ale robie to w sposób, ze mam na stronie licznik wejsc, oraz sprawdzam ip kazdego wejscia i zapisuje w pliku ktorego potem odczytuje. Ten post edytował renault12 14.08.2010, 22:44:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przecież ten skrypt zwraca informacje dla przeglądarki o tym, żeby przekierowała stronę na podany adres. Jak chcesz, żeby to działało skoro skrypt jest uruchamiany przez cron`a a nie przez przeglądarkę?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli nie da sie zrobic tak by cron wywolal wejscie na strone www poprzez serwer?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
czyli nie da sie zrobic tak by cron wywolal wejscie na strone www poprzez serwer? Oczywiście, że się da, ale musisz użyć innej funkcji. fopen, file_get_contents, curl etc. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dajmy na to że juz wszedłem na pewna strone i ona zapisala moje ip i juz nie moge wiecej tam wejsc, ( cos w stylu reflinka ale mniejsza z tym) chcialbym aby wejscie na strone wykonano ze strony serwera tak by tylko na docelowej stronie zarejestrowano moja wizyte, czego bym musial uzyc zeby to osiagnac?
Ten post edytował renault12 14.08.2010, 22:58:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:44 |