![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 1.09.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Sugerując się tym artykułem: http://devzone.zend.com/article/3372 postanowiłem odciążyć bootstrap i przerzucić większość jego elementów do pluginu - wrzucając je do routeStartup(), czyli:
Nie wiem jednak jak uzyskać dostęp do obiektu bootstrapu z poziomu tego pluginu. Próbowałem rozwiązania:
ale niestety nic z tego. Czy sama idea rozwiązania jest w porządku ? Czy może powinienem użyć pluginu opartego na Zend_Application_Resource_ResourceAbstract ? Jeśli tak to w jaki sposób zainicjalizować go ? Ten post edytował k0nrad 10.08.2010, 12:11:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten artykuł ma ponad 2 lata, korzystaj z Zend_Application, po co chcesz odciążać bootstrap? Masz aż taki traffic, że serwer nie może tego uciągnąć? Pozatym wynajdujesz koło na nowo. Żeby instancja bootstrapu tam była, to najpierw trzeba ją tam ustawić, albo jak sam już napisałeś skorzystać z Zend_Application_Resource_ResourceAbstract
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 1.09.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ten artykuł ma ponad 2 lata, korzystaj z Zend_Application, po co chcesz odciążać bootstrap? Masz aż taki traffic, że serwer nie może tego uciągnąć? Pozatym wynajdujesz koło na nowo. Żeby instancja bootstrapu tam była, to najpierw trzeba ją tam ustawić, albo jak sam już napisałeś skorzystać z Zend_Application_Resource_ResourceAbstract Hmm może trochę źle to ująłem, nie tyle odciążać co utrzymać w nim względny porządek. Chodzi mi o to aby łatwo można było zmieniać zestaw zasobów które ładuję na starcie, bez przekopywania się przez duży bootstrap, bo z czasem zaczął się w nim bałagan robić. Ostatecznie skorzystałem właśnie z Zend_Application_Resource_ResourceAbstract, dodając własny zasób i inicjując go w application.ini. Gdyby komuś było potrzebne to najprostsza inicjalizacja (zasób resources/Initialization.php): Kod pluginPaths.Resource_ = APPLICATION_PATH "/resources" resources.Initialization = true pzdr Ten post edytował k0nrad 20.08.2010, 08:37:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 13:22 |