![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuje zrobic formularz z kilkoma przyciskami submit.
Zrobilem tak:
No i przykladowy plik szukaj.php
Kod dziala, tylko nie wiem, czy jest on zgodny z normami (dozwolony), czy robi sie to inaczej? Wiem ze mozna, albo i nawet trzeba do tego uzyc option, albo radio, ale ja chce butonami. Prosze o pomoc i rady. Ten post edytował kaźmirz 6.08.2010, 12:43:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja tam nic złego nie widzę w robieniu buttonami... ale tak, szybszym rozwiązaniem byłoby radio...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja tam nic złego nie widzę w robieniu buttonami... ale tak, szybszym rozwiązaniem byłoby radio... No ale zdecydowalem sie nie uzywac radio, ani option-select, dlatego ze trzeba dodatkowo klikac, pierw na radio, pozniej na button, wiem ze to niuans, ale jednak - szybciej wychodzi buttonkiem. Wiem ze mozna tez zrobic javascriptem, ze po kliknieciu radio odrazu wysyla sie formularz, ale to tez ma swoje wady, m.in. to ze radio jest malutkie, a button mozna ostylowac z dowolna wielkoscia, co takze ma znaczenie w latwosci obslugi takiej wyszukiwarki, ale moze sie myle. Ten post edytował kaźmirz 6.08.2010, 13:08:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 09:41 |