![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już tłumaczę o co chodzi.
Mianowicie chce by po kliknięciu w jakiś odnośnik tworzyła się tak jak by podstrona z adresom o jego nazwie. Tzn mam Stronę xxx.pl i na niej odnośnik gdy go kliknę to otrzymuję następującą podstronę xxx.pl/odnośnik/ Podobny efekt jest np na stronie klubbers.pl gdy kliknie się w jakąś nazwę pliku muzycznego. Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O co w ogóle Ci chodzi, przeczytaj to co napisałeś i napisz to jeszcze raz...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ramkowanie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... może o to Ci chodzi?
załóżmy że formularz jest w głównym katalogu, w np. index.php
w ten sposób stworzymy stronę: www.nazwastrony.pl/nazwa i www.nazwastrony.pl/nazwa/index.php (obie wymagane) //poprawiłem dwa błędy, u mnie działa. Ten post edytował gorden 5.08.2010, 15:10:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 55 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie chodzi o mod rewrite.. przynajmniej tak w 99,9% ((IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) jest na klubbers.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm może rzeczywiście źle to napisałem
Chodzi o to że Chce osiągnąć podobny efekt jak na tej stronie Tzn mam pliki mp3 powiedzmy 20 na 1 stronie i gdy kliknę w jakiś to otwiera mi się tak jak by strona z informacjami o tym jednym utworze. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm może rzeczywiście źle to napisałem Chodzi o to że Chce osiągnąć podobny efekt jak na tej stronie Tzn mam pliki mp3 powiedzmy 20 na 1 stronie i gdy kliknę w jakiś to otwiera mi się tak jak by strona z informacjami o tym jednym utworze. no to zrób to na podstawie skryptu który Ci podałem. formularz to będzie dodawanie mp3 i danych o nim, a plik stworzy się sam z informacjami i plikiem podanymi w formularzu... to jest bardzo proste, większość podałem Ci w moim kodzie wyżej |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 55 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym ci radzil zrobic za pomoca mod rewrite. Zapewne masz w tej chwili jakies przejscie do strony o danym utworze.
Bedziesz mial wowczas zamiast linku w postaci utwor.php?id=1 np utwor/jakis-tam-tytul-utworu/ Podaj/pokaz jakie masz odwolania w linkach to pomoge z mod rewrite. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Murowany mod-rewrite w postaci pobierz/id_pliku_w_bazie/tytuł_i_inne_takie_z_bazy/ który kieruje na jakiś określony plik w stylu pobierz.php?id=id_pliku_w_bazie
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 17:59 |