![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie robię błąd ?
Gdy wpisze dane w formularzu jest ok nie wyskakują błędne komunikaty że nie poprawny login lub coś innego, ale nie przekierowuje mnie do dalszej strony gdzie pisze ze trzeba odebrać emaila .. (ten dalszy kod nie wstawiony) Nie mam sił ... Ten post edytował darophp 4.08.2010, 12:22:23
Powód edycji: [thek]: grrrr.... ile razy na tym forum ludziom trzeba pisaćPOPRAWNE bbcode :/ Poprawiłem bo wyglądało ch.jowo :)
-------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie w implementacji.
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a możesz wyoślić ... o co dokładniej chodzi
nie ma przecież nałożonych filtrów -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzuciłem okiem na pierwsze linijki i dałem ci link do manuala dzięki któremu powinieneś to zrobić w miarę po ludzku (i z mniejszym prawdopodobieństwem błędu). No chyba że znajdziesz kogoś kto za ciebie zanalizuje ten kod i poda rozwiązanie, ja nie mam wystarczających umiejętności niestety.
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
No to może się ktos taki znajdzie bo siedzę na tym parę dobrych godzin ...
Bardzo potzrbuję, żeby działał mi ten skrypt. Mogę prosić o pomoc ![]() ![]() Ten post edytował darophp 3.08.2010, 21:01:00 -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
dodaj mysql_error do tej linijki tak jak ci pokazalem -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dalej się nic nie zmieniło, sprawdzałem na połączenie z bazą .. ale jest. Jakieś pomysły ?
Stanęło w miejscu, jest jak było. ![]() Ten post edytował darophp 4.08.2010, 10:57:21 -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Poprawiłem Ci z CODE na PHP... Patrz jaki od razu kwiatek wyszedł ze złym użyciem apostrofów, a ściślej ich nie escape'owaniem. Linia 45 i dalsze musisz sprawdzić bo Ci krecią robotę robi. Teraz widzisz czemu nikt do tej pory tego prostego błedu nie zauważył. Używaj poprawnych znaczników jak [ php ] czy [ html ] a nie [ code ] bo tylko utrudniasz sam sobie pomoc (oczywiście bez spacji mają być w środku znaczniki)
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
W składni nie ma problemu, bo to właśnie BBCode utworzył sobie linka, i psuje zamieszczony kod ;P
![]() ![]() ![]() Ten post edytował darophp 4.08.2010, 12:24:49 -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
W takim razie masz byka jeśli chodzi o zmienną $blad. Lepiej sprawdź ją i IF ją obsługujący
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Usunąłem cudzysłowy $blad==0 (zanim zakładałem temat też ich nie było (chyba dlatego ze jest mysql error)) i nareszcie jest jakiś błąd:
Cytat You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'VALUES('darex', 'f3b5ad382791fd0c57a26b194d0e8e4c', '7434711574c595222ee9a3', 1,' at line 1 No i ten błąd Column count doesn't match value count at row 1 ale zaraz sprawdze czy nie za mało kolumn .. Ten post edytował darophp 4.08.2010, 12:45:10 -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
Skoro tam, to sobie wyechuj całe zapytanie lub chociaż zmienną $mysql_tabela bo na nią wskazuje błąd. Może jest pusta?
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Jest udało się ... zapomniałem wstawić $id = mysql_insert_id(); i dopisać w zapytaniu '$id'.
No i narescie wyskoczył komunikat zeby odebrać emaila, a email odszedł. Dziękuje za pomoc ![]() -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 15:45 |