![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący kod źródłowy html:
chcę wyciągnąć dane za pomocą preg_match_all ale za cholerę nie idzie mi definowanie ciągu lipa Chciałbym aby brało tekst począwszy od ciągu   i zatrzymywało się gdy znajdzie pustą nową linię. Kombinowałem z ułatwieniem sobie pracy chcąc usunąć nowe linie: ale funkcja nie dawała żadnych rezultatów, stąd nie galopowałem z \n to preg_matcha. Tak jakby nowe linie były jakoś inaczej zdefiniowane? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A spróbuj nowe linie zamienić na <br> i wtedy popróbuj. (nl2br)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://php.net/manual/en/reference.pcre.pa...n.modifiers.php
Cytat(s (PCRE_DOTALL)) If this modifier is set, a dot metacharacter in the pattern matches all characters, including newlines. Without it, newlines are excluded. This modifier is equivalent to Perl's /s modifier. A negative class such as [^a] always matches a newline character, independent of the setting of this modifier. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A spróbuj nowe linie zamienić na <br> i wtedy popróbuj. (nl2br) robiłem tak, wstawiło brki, sam kod źródłowy dalej został z nowymi liniami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nl2br nie zamienia znaków nowego wiersza na tag <br /> tylko dodaje tag przed EOL'em (EOL zostaje).
Spróbuj tego modyfikatora /s |
|
|
![]()
|
|
/s też nie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
ale poradziłem sobie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ręcznie przekopiowałem z kodu źródłowego ctrl+c to co mnie bolało:
- a wiec tajemniczą nową linię - i tajemniczy biały znak niezwykle długi w pregu walnąłem że ma kończyć jak zauważy 3 nagie spacje: i jest urwał (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował hote 3.08.2010, 01:28:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
hmm (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) no cóż, bywa i prościej:D
swoją drogą zamierzam owy skrypt odpalić i pobrać dane z dużej liczby podstron z wykorzystaniem cron jobs zeby serwer to dłużej przetworzył - chcę funkcję php ze skryptem odpalac co pewien czas i dodawac nastepne rekordy.. 1. Czy samo ustawienie limitu czasu wykonywania skryptu wystarczy? 2. A może inny, tak jak powyżej, prosty sposób z php5? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 13:58 |