![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam, mam problem z kodem napisanym w javascript ( ajax ).
Kod var wl=window.location; http.open("GET", wl.replace('/\/(audio|film|obraz)\//', '/xml/plik/')); Tutaj chciałbym pobrać aktualną lokalizację i wyrażeniami regularnymi zamienić /audio/ , /film/ oraz /obraz/ na /xml/plik tak aby http.open miał spreparowany URL. Z góry dziękuję za pomoc. -- WebNuLL |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%)
|
Przepraszam, ale nie o to Mi chodziło. Chodzi Mi o to aby pobrać lokalizację okna a następnie zamienić ciąg znaków wewnątrz URL a nie całego URLa. -- WebNuLL |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Przecież window.location jest obiektem z kilkoma własnościami - to wszystko przecież są stringi...
Czy chcesz podmienić w pasku adresu? Jeśli tak - zapomnij. Nie da się. Powtórzę: nie da się. |
|
|
|
|
|
|
|
Poradziłem Sobie, i dzięki za wskazówki.
Rozwiązanie: Skonwertowałem window.location z obiektu na string: Kod wl=""+window.location+""; Można chyba było użyć .toString(), ale nie wiem czy to w tym języku - ważne że działa, choć trochę brzydko to wygląda (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) -- WebNuLL |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
A "window.location.href"? Dziwne jak niektórzy komplikują proste sprawy.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat Można chyba było użyć .toString(), ale nie wiem czy to w tym języku Zgadza się. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Praktycznie każdy obiekt w JS ma tę metodę, wystarczyło sprawdzić, skoro miałeś na myśli gotową metodę. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 17:42 |