![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam stronę w PHP i forum phpbb3, chciałbym osiągnąć coś takiego:
(IMG:http://iv.pl/images/22901010106004243298.png) Jak to zrobić? Próbowałem we wszystkich plikach WYŚWIETLAJĄCYCH forum wkleić z przodu początek strony (chodzi mi o sam wygląd), w środku skrypt, na końcu końcowy wygląd strony. Wychodziło... ale wyskakiwały błędy z headerem i wiem, że nie będzie ciekawie. Ma ktoś inny sposób? (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif) // Nie chcę tego robić na przestarzałych ramkach! Ma być wtopione w stronę. Ten post edytował creative123 21.07.2010, 23:56:15 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
file_get_contents();
lub <iframe> (ale tego nie chcesz i nie polecam) ale tak na prawdę to polecam zobaczyć jak są stworzone pliki forum (np. vievtopic.php) i potem tylko elementy odpowiedzialne za headery wyrzucić przed pierwsze wysłanie linii danych do przeglądarki. LUB pogrzebać w stylach forum i za ich pomocom wkleić szkielet strony nad i pod plik z forum ja właśnie tak postępowałem tworząc pewien projekt oparty na phpbb2 by Przemo Ten post edytował piotr94 22.07.2010, 10:19:12 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat Jak to zrobić? Próbowałem we wszystkich plikach WYŚWIETLAJĄCYCH forum wkleić z przodu początek strony (chodzi mi o sam wygląd), w środku skrypt, na końcu końcowy wygląd strony. Wychodziło... ale wyskakiwały błędy z headerem i wiem, że nie będzie ciekawie. Ma ktoś inny sposób? A szablony Waść edytował? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 6 Dołączył: 23.01.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
zczytujesz get i ladujesz plik. zawartosc laduje ci sie do bloku zawartosc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . mniej wiecej tak to powinno dzialac. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
(...) zczytujesz get i ladujesz plik. zawartosc laduje ci sie do bloku zawartosc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . mniej wiecej tak to powinno dzialac. a przeczytałeś i wiesz, że forum ma coś takiego jak headery, których nie można dawać gdzie się chce?? i wogóle to pytającemu nie chodzi o dołączanie jakiejkolwiek strony, tylko konkretnie kawałka skryptu forum!! a po ente - jak tak dołączasz skrypty na swoich stronach to pobaw się z wpisaniem ?go=../admin/index.php będzie fajnie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 6 Dołączył: 23.01.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
a co za problem użyć buforowania danych wyjściowych ? ob_start() i ob_end_flush().
Cytat a po ente - jak tak dołączasz skrypty na swoich stronach to pobaw się z wpisaniem ?go=../admin/index.php będzie fajnie biggrin.gif Zabezpieczenie sie przed takim czyms nie jest wielkim problemem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
a co za problem użyć buforowania danych wyjściowych ? ob_start() i ob_end_flush(). Zabezpieczenie sie przed takim czyms nie jest wielkim problemem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ale On go nie ma w Swoim kodzie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 26.12.2025 - 01:11 |