![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mógłby ktoś naprowadzić mnie jak zrobić takie coś, że jak ktoś kliknie w dany obrazek w menu to zmienia mu się obrazek pod nim na inny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 4 Dołączył: 3.11.2008 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Możesz to zrobić jedynie dzięki JavaScript, lub możesz użyć biblioteki jQuery, łatwiejsza w obsłudze.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 6 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz gotowca... (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) PS. Wiem, że to nie ten dział na gotowce, ale cóż zrobić... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie działa albo ja coś źle robię. (IMG:style_emoticons/default/dry.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie działa albo ja coś źle robię. (IMG:style_emoticons/default/dry.gif) A oczywiście zamiast słowa "ścieżka" wpisałeś swoje ścieżki do obrazków? |
|
|
![]()
|
|
Wilku, za takiego newbie to mnie nie miej (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Jasne że wpisałem. Obrazki są tylko jak kliknę w obrazek to nic się nie dzieje.
Ten post edytował ddr 21.07.2010, 12:23:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Bo skrypt ma błąd. Zobacz na apostrofy w onclick. Objęcie parametru drugi w podwójne sprawia, że masz błąd składni. Zamień je na pojedyncze i powinno być ok.
|
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem lecz dalej się nic nie dzieje (IMG:style_emoticons/default/blink.gif)
Ten post edytował ddr 21.07.2010, 12:48:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 6 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...i znalazłem drugi błąd w swoim skrypcie: zamiast kropki po javascript ma być dwukropek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Bo ścieżka nie jest prawidłowa. kupaadmina.png to się bierze z powietrza? Walnij cały adres (począwszy od http://) i powiedz czy działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Chyba raczej kupadmina (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
O ile robiłem kiedyś takie skrypciki to "http:// i dalsza ścieżka" nie była ważna, jeśli obrazek był w tym samym folderze, co plik html/skrypt. Ten post edytował zavada 21.07.2010, 12:58:50 |
|
|
![]()
|
|
Owszem, jeśli jest w tym samym + nie podmieniono obrazka na serwerze. Przeglądarka przy zmianie src zapewne uzyje obrazka z cache swojego. użycie http:// w adresie wymusza na niej żądanie do serwera by sprawdzić, czy zwróci jej status 304(Not modified) czy nie.
|
|
|
![]()
|
|
Działa pięknie, a teraz mam takie pytanko czy można jakoś na jednym z obrazków dodać coś a żeby na innych tego nie było? Pokaże wam to co zrobiłem - Klik I właśnie chciałbym aby działały te przyciski "wzór podania, płatności" i ten kalkulator, i moje pytanie w jakim miejscu mam to zakodować.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym na twoim miejscu zrobił to na zasadzie ukrytych divów i tylko przyciskami uaktywniałbym jeden, a resztę ukrywał, chyba będzie najprościej.
Tworzysz tyle divów ile będzie tam działów itd. A później każdemu przyciskowi w zdarzeniu onclick przypisujesz coś takiego: Dla działu 1: Kod onClick="document.getElementById('dzial1').style.display='block';" Dla działu 2: Kod onClick="document.getElementById('dzial2').style.display='block';" itd. Powinno zadziałać ale musiałbyś jeszcze potestować bo czasem okazuje się że wrazm z odkryciem jednego diva, trzeba ukrywać wszystkie inne |
|
|
![]()
|
|
Wilu, bardzo mi pomogłeś, tylko jeszcze jedno bym się chciał spytać a mianowicie jak zrobić tak że jak pokazuje się jeden div to wszystkie inne się chowają?
|
|
|
![]()
|
|
Kod onclick="document.getElementById('dzial1').style.display='block'; document.getElementById('dzial2').style.display='none'; document.getElementById('dzial3').style.display='none'; document.getElementById('dzial4').style.display='none'; document.getElementById('dzial5').style.display='none';" Ten kod pokaże Ci dział1 a resztę powinien ukryć, o ile się gdzieś nie machnąłem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 15:55 |