![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 1 Dołączył: 22.11.2007 Skąd: lbn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Można. Tylko jak widzę nie znasz różnicy między pojedynczymi a podwójnymi apostrofami. Poczytaj to zauważysz gdzie byka robisz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 1 Dołączył: 22.11.2007 Skąd: lbn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wiem że źle apostrofy.. tu napisałem tylko przykład..
chodzi ci pewnie o to Kod $szukaj_w = 'plik.txt'; $zmienna = 'takis_tekst'; $wzor = "/$zmienna*\]<\/a>/"; preg_match_all($wzor1, $szukaj_w, $wynik); print 'wynik'; Narazie pytam bo nie sprawdzałem.. Tak skonstruowany wzór zadziała ze zmienną (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Uhm, chciałbym przypomnieć o takiej funkcji, jak preg_quote.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wiem że źle apostrofy.. tu napisałem tylko przykład.. chodzi ci pewnie o to Kod $szukaj_w = 'plik.txt'; $zmienna = 'takis_tekst'; $wzor = "/$zmienna*\]<\/a>/"; preg_match_all($wzor1, $szukaj_w, $wynik); print 'wynik'; Narazie pytam bo nie sprawdzałem.. Tak skonstruowany wzór zadziała ze zmienną (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) To sprawdź. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) btw. jeżeli chcesz szukać w pliku to najpierw pobierz jego zawartość... file_get_contents |
|
|
![]()
|
|
Tak wiem że wcześniej trzeba plik otworzyć i pobrać.. to tylko przykład..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:59 |