![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z znakiem specjalnym przed linkiem, za każdym razem efekt na stronie jest taki, ze znak specjalny jest w jednym wierszu a link w 2. Oczywiście chodzi o to żeby były w jednym.
Fragment kodu:
Efekt jest mniej wiecej taki: » Link Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak dla "a" dodasz display: inline?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Może link jest za długi i się nie mieści?
Zawsze możesz wymusić nie łamanie wiersza przy użyciu tagów <nobr> ... </nobr> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie że używam <nobr>...</nobr> i nic dalej mam:
? link (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) PS; <p style="display:inline;"></p> też nie działa ;/ Ten post edytował Rajdon 8.07.2010, 19:11:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Właśnie że używam <nobr>...</nobr> i nic dalej mam: ? link (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) PS; <p style="display:inline;"></p> też nie działa ;/
Musisz pokazać kod. Wróżek na tym forum raczej nie ma. |
|
|
![]()
|
|
Próbowałem też z <nobr> przed TD i to samo ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może pokażesz jakie masz ustawione style w klasach main_menu_lnk i main_menu.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 12 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troche masz tutaj dziwnie to zrobione, używaj skrótów to będziesz lepiej to widzieć, dlaczego masz .main_menu_lnk:link[b] a nie .main_menu_lnk a:link[/b]? Atrybut :link służy do pokazywania odwiedzonych już odnośników (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Na twoim miejscu zostawiłbym :link a ustawił kolor #454545 jako standard dla a i ustalił dla linków już odwiedzonych - :visited jakiś inny kolor (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Też nie wiem po co ustawiasz taki sam kolor dla .main_menu_lnk:link jak i .main_menu. Tutaj masz w skrócie to jak moim zdaniem powinno Ci działać: .main_menu { border-top: 1px solid #E8EBEF; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; color: #454545; text-align: left; vertical-aligment: bottom; font-size: 11px; height: 17px; padding-left: 4px; padding-bottom: 2px; } .main_menu_lnk a:link{ color: #454545; display: inline; width: 100%; text-decoration: none; } Jak widze w kodzie twoim takie cos: To poprostu zamiast onmouseover i onmouseout zrobiłbym to w CSS:
white = #ffffff jak dobrze pamietam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeżeli nie chcesz co chwile powtarzać ? zrobiłbym to za pomocą małego obrazka: (IMG:http://gospodarka.gazeta.pl/i/obrazki/wiadomosci/raquo_archiwum.gif) i dodać to jako background: main_menu_lnk a { background: transparent url (ścieżka obrazka.png) no-repeat center left; padding-left: 16px; } padding-left: 16 px; - odstęp tekstu 16 px od lewej strony tak aby był widoczny ten obrazek ( który ma 14px) Ten post edytował cniak 8.07.2010, 20:18:48 |
|
|
![]()
|
|
Robiłem tak jak pisałeś i nic, próbowałem przekształcać na różne sposoby display niestety bez fektu. Na 100 % jest to coś z main_menu_link bo po usunięciu tego z html wszytko działa.
Swoją drogę zastanawia mnie dlaczego nie działa <nobr>...</nobr> (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? hmmm nikt już nie ma pomysłu (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ps; moge zrobić coś takiego <a href="#">?ANCHOR TEXT</a> ale czy to nie wpłynei na gorsze pozycjonowanie strony ? (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif) Ten post edytował Rajdon 8.07.2010, 23:48:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:41 |