![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
W jaki sposób zapisać wyrażenie preg_replace aby oprócz usunięcia niechcianych znaków ograniczył ciąg do konkretnej długości ? Chciałbym poniższe wyrażenie o to wzbogacić bo jak na razie to usuwa mi tylko znaki inne niż cyfry. No i jak tam nikt mi nie podpowie ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ciężko zajrzeć do manuala ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A to w necie nie ma tutoriali do REGEXPa? Temat do zamknięcia. Aż huczy w necie od tego typu danych. http://www.programuj.com/artykuly/www/regularne.php Sam się na nim uczyłem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chodzi o to że nie zaglądałem do manula czy nie szukałem po necie. Zawsze jakoś mam problemy z tymi cholernymi wyrażeniami. Poniższe opcje nie za bardzo mi działają a nie mam pomysłu jakbymi miał to inaczej zrobić,
Ten post edytował jajcarzd1 7.07.2010, 09:33:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 32 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Chyba jednak nie szukałeś w Manualu rozwiązania swojego problemu:
preg_replace Zobacz argumenty jakie przyjmuje ta funkcja... A z resztą, nie możesz po prostu tego ciągu obciąż z pomocą substr? Ten post edytował smietek 7.07.2010, 10:05:58 |
|
|
![]()
|
|
Chyba jednak nie szukałeś w Manualu rozwiązania swojego problemu: preg_replace Zobacz argumenty jakie przyjmuje ta funkcja... Oczywiście ze patrzyłem do manula, ale przeciez argument limit ogranicza ilość możliwych zamian, ja natomiast potrzebuje po usunięciu niepotrzebnych znaków obciąć ciąg do danej długości. Jesli mam coś takeigo
to usunię mi tylko dwukrotnie niedozwolony znak i otrzymam Kod 12-34 5677fdghdfhd1 A z resztą, nie możesz po prostu tego ciągu obciąż z pomocą substr? No pewnie że mogę ale pytam w jaki sposób mogę to zrobićź od razu w pregu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 10:20 |