![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Ostatnio znalazłem taki mały skrypt, w JS niestety, a na tym w ogóle się nie znam: Ten skrypt po naciśnięciu napisu "odswiez obrazek" odświeża całą stronę. 1. Jak go przerobić aby odświeżał tylko obrazek, a dane z formularza zostawały takie jakie były? 2. Przy okazji jeszcze zapytam. Czy w php możliwe jest zrobienie takiej dynamicznej rejestracji tak jak Tutaj . Chodzi mi o to aby sprawdzanie czy podany email albo login jest dostępny wykonywało się bezpośrednio na stronie formularza?Jeśli w php coś takiego jest możliwe to byłbym wdzięczny za wskazówki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Ostatnio znalazłem taki mały skrypt, w JS niestety, a na tym w ogóle się nie znam: Ten skrypt po naciśnięciu napisu "odswiez obrazek" odświeża całą stronę. 1. Jak go przerobić aby odświeżał tylko obrazek, a dane z formularza zostawały takie jakie były? 2. Przy okazji jeszcze zapytam. Czy w php możliwe jest zrobienie takiej dynamicznej rejestracji tak jak Tutaj . Chodzi mi o to aby sprawdzanie czy podany email albo login jest dostępny wykonywało się bezpośrednio na stronie formularza?Jeśli w php coś takiego jest możliwe to byłbym wdzięczny za wskazówki 1. Powinno działać, a masz jQuery? 2. Nie. W PHP samym się nie da. Musisz użyć AJAX (javascript) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie mam jquery, a ten kod odświeża całą stronę zamiast tylko obrazka. Zawsze mogę się zaopatrzyć, jeśli to mi też pomoże w tej dynamicznej rejestracjii pod warunkiem że nie jest to trudne, bo nie chce mi sie uczyć nowego języka zanim jeszcze php nie opanowałem całkowicie
Ten post edytował Savail 1.07.2010, 08:56:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze ci napisał, nie da się tego zrobić bez Ajaxa i XMLHttpRequest(), to nie jest mocno skomplikowane, ale jeśli jeszcze nie do końca ogarniasz PHP, to możesz mieć z tym problem.
|
|
|
![]()
|
|
no dobra to nie będę się na razie zajmował tą dynamiczną rejestracją. Prosiłbym tylko jeszcze o pomoc w kodzie powyżej, czyli jak go zmodyfikować aby odświezał tylko tokena a nie całą stronę?
to chyba nie jest takie trudne? Nikt nie zna rozwiązania? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 13:07 |