![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy można wyciągnąć ze zdjęcia dane XMP tak jak jest to pokazane tu:
http://img251.imageshack.us/img251/8265/fotostationdane.gif Jest jakaś biblioteka do tego? W google nic nie znalazłem. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie jestem pewien czy to czasem nie jest to http://php.net/manual/en/function.exif-read-data.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Kiepsko szukałeś (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wystarczy w google wpisać: XMP php i jeśli napisze nad wynikami, że "Wyświetlanie wyników dla xml php. Zamiast tego wyszukaj xmp php" daj, że chcesz jednak xmp (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Od razu pierwsze wyniki prowadzą do gotowych kodów na licencji GPL! Zwłaszcza 2 link z podpisem "Files in library". Na górze tej strony jest link do strony głównej, a na niej tekst chyba mówi sam za siebie...
Cytat Download Now! Version 1.11 (GNU Public License) Tak więc... Jesteś leniem, na dodatek kłamiącym, że google nic nie znajduje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mi to zajęło kilka sekund. A ile Tobie? Bo mam wrażenie, że nawet nie próbowałeś.
Allows reading, writing and display of the following JPEG metadata formats * EXIF 2.2 - including makernotes * XMP / RDF, including multiple language support * Dublin Core * IPTC-NAA IIM 4.1 * Photoshop IRB * Picture Info * JFIF * DCF 2.0 * TIFF/EP * JFIF Extension * Embedded s * Intrinsic JPEG Values Other features: * Tested with over 450 popular digital cameras - See here for details * Provides access to lots of metadata for which php has no built in support * Works with many files that have corrupted metadata. * Customisable look of the HTML output via style sheets * Works with PHP4 and does not require the --enable-exif extension * Allows metadata editing just like in Photoshop "File Info" box |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up
to znalazłem ale jak zrobić aby te słowa mi pokazało które mam w linku w pierwszym poście piłka nożna itp mam jeszcze problem z biblioteką exif, mam ją załadowaną, restartowałem serwer ale dostaje błąd Fatal error: Call to undefined function exif_read_data() czemu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A sprawdzałeś chociaż jak ta biblioteka działa czy oczekujesz Ci po prostu powiedzieć: "wpisz to i to, zrób to i tamto to dostaniesz to i to"? Trochę własnej inicjatywy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
tak sprawdzałem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
nawet pobrałem nową i wymieniłem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ale nic z tego ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A zgłasza się w phpinfo?
|
|
|
![]()
|
|
nie pokazuje się
działa wam ten kod? http://photography-on-the.net/ee/beta/cs_xmp_to_exif.php bo mi nie tamte są ok, tylko za bardzo skomplikowane bo ja chce tylko wyciągnąć wymiary i słowa kluczowe. poradzicie coś? dlaczego ten kod nie działa? na serwerze też szwankuje, a żadnych błędów nie ma. znalazłem sporo bibliotek ale są za bardzo rozbudowane i nie mogę z nich wyciągnąć tylko potrzebnych mi danych chciałem aby słowa kluczowe były w 1 tablicy i np. $slowo[1]; wyświetlało mi 1 słowo mam też taki kod
ale dostaje takie błędy Kod Warning: simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: Entity: line 1: parser error : Start tag expected, '<' not found in D:\Serv\www\PHP_JPEG_Metadata_Toolkit_1.11\b.php on line 10 Warning: simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: ˙Ř˙ŕ in D:\Serv\www\PHP_JPEG_Metadata_Toolkit_1.11\b.php on line 10 Warning: simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: ^ in D:\Serv\www\PHP_JPEG_Metadata_Toolkit_1.11\b.php on line 10 patrzałem na innym obrazku to w o ogóle nic się nie pokazało ludzie pomóżcie, przecież nie jest to jakie skomplikowane na na xmp się tak nie zam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 01:32 |