![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam serdecznie,
Chcę stworzyć aplikację, która maskuje przekierowania do pobierania pliku z innego serwera. Kiedy stosuję zwykłe przekierowania typu "header(location:...)" itp. w historii pobierania i tak widać, że plik został pobrany z innego serwera - ja jednak chciałbym aby w historii pobierania widniał mój adres, aczkolwiek idealną sytuacją byłoby gdyby moja aplikacja jedynie maskowała IP a nie brała na siebie ciężaru całego transferu... Podejrzewam, że jest to już bardziej zaawansowany temat i być może nie obejdzie się bez zabawy z proxy lub czymś podobnym dlatego proszę Was o pomoc. Pozdrawiam, Daniel |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
wydaje mi sie ze musisz przypuscic atak DNS cache poisoning na serwery dns z ktorych korzystaja Twoi klienci, albo hackowac im kompy indywidualnie
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%)
|
wydaje mi sie ze musisz przypuscic atak DNS cache poisoning na serwery dns z ktorych korzystaja Twoi klienci, albo hackowac im kompy indywidualnie Innymi słowy, nie jest to możliwe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Albo przekierowujesz użytkownika na zewnętrzny serwer, albo ściągasz plik na serwer i jednocześnie wysyłasz do użytkownika. Nie ma tu żadnej filozofii. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 01:41 |