![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam ,
chciałbym prosić o pomoc, ponieważ nie mogę sobie poradzić ze skryptem programu partnerskiego mianowicie gdzieś tkwi drobny błąd i nie mogę go odnaleźć tzn skrypt ma za zadanie naliczać użytkownikowi za każdą zaproszoną osobę która wykupi konto premium w serwisie 2 zł , wszystko działa po stronie bazy w tabeli pp są naliczane użytkownikom kwoty, jednak po stronie skryptu cały czas widnieje saldo 0 Zamieszczam plik tabeli bazy danych :
Plik z panelu admina:
oraz plik z menu użytkownika:
Może ktoś znajdzie błąd Pozdrawiam Mateusz Ten post edytował pomek2 23.06.2010, 21:53:02 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Co Ci zwraca echo $roznica? Zero? Jeśli tak spróbuj echo $wplaty oraz echo $wyplaty i zobacz co drukuje.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
bardzo dziękuje za redę , jednak wcześniej pokazywało Aktualne saldo konta:0 zł
po zmianie na wplaty lub wyplaty widnieje : Aktualne saldo konta: zł czyli niestety to raczej nie będzie to (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Przed chwilą utworzyłem nowego użytkownika z linku programu partnerskiego , w tabeli pp w bazie danych pojawiło się: transid userid kwota typ status, czyli transid = 11 userid = 117 kwota = 2 natomiast status= 1 rejestracja nastąpiła z linku : http://adresdomeny/r117 czyli do tej pory działa Powinno naliczyć 2 zł do salda użytkownika 117 natomiast gdy się zaloguje tym że użytkownikiem i wejdę w opcję "program partnerski" to nadal widnieje : "Aktualne saldo konta: 0 zł" bardzo proszę o porady Przeszukałem kod i udało mi się wyświetlić saldo jednak niestety teraz prócz salda widnieje : Aktualne saldo konta: Resource id #12 zł Poniżej kod (pogrubieniem zaznaczyłem zmianę)
Ten post edytował pomek2 23.06.2010, 22:41:01 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%)
|
$t1 = mysql_query("SELECT SUM( kwota ) as wyplaty FROM pp WHERE userid = $userid AND typ = \"wy\"");
$t2 = mysql_fetch_array($t1); $wyplaty = $t2['wyplaty']; $roznica = $wplaty-$wyplaty; przeciez Ty wyswietlasz uchwyt do polaczenia: <b>Aktualne saldo konta: <? echo $t1; ?> zł zmien na <b>Aktualne saldo konta: <? echo $roznica; ?> zł |
|
|
|
|
|
|
|
$t1 = mysql_query("SELECT SUM( kwota ) as wyplaty FROM pp WHERE userid = $userid AND typ = \"wy\""); $t2 = mysql_fetch_array($t1); $wyplaty = $t2['wyplaty']; $roznica = $wplaty-$wyplaty; przeciez Ty wyswietlasz uchwyt do polaczenia: <b>Aktualne saldo konta: <? echo $t1; ?> zł zmien na <b>Aktualne saldo konta: <? echo $roznica; ?> zł Tak jak Ty napisałeś to było w oryginale, jednak wtedy saldo było cały czas zerowe |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%)
|
zrob pod kazdym $t2 (tam gdzie masz mysql_fetch_array(....))
echo "<pre>"; print_r($t2); |
|
|
|
|
|
|
|
teraz kod wygląda następująco:
a po zalogowaniu się do pp pojawia się :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dziękuje za informację ,
przejrzałem bazę danych w tabeli pp mam pustą komórkę "typ" czy to jest przyczyną? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
po ręcznym dodaniu w komórce słowa wp w tabeli pp w polu typ , saldo wyświetla się, lecz jak zrobić aby dodawało się to automatycznie?
poproszę o poradę taką łopatologiczną(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) najlepiej Ten post edytował pomek2 25.06.2010, 12:25:09 |
|
|
|
|
|
|
|
tam, gdzie dokladnie wstawiasz wplate do bazy , w kodzie tego nie widze gdzie uzupelniasz wplaty
|
|
|
|
|
|
|
|
czyli pewnie w tym pliku:
pomocy:) już tydzień czasu głowie się nad tym ... jest mi ktoś w stanie pomóc? |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 26.12.2025 - 18:23 |