![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja funkcja zwraca zawsze undefinied nawet jeśli return dam za nawiasami od warunku if(XMLHttpRequestObject). W środku jest Alert który zwraca prawidłową wartość danych odebranych z php (w tym przypadku zawsze są liczbami) zaś funkcja zwraca nic (undefinied). Początkowo myślałem iż dane odebrane z php są ciągiem znaków ale zastosowanie parseInt(str); nic nie poprawiło.Co jest tego przyczyną złego działania ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W linku który podałeś jest problem który mnie dotyczy aczkolwiek składnia kodu jest zupełnie inna niż u mnie co za tym idzie nie wiem jak zastosować return przy on success (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) . Opisujesz tam też ,że można spróbować wysłać dane synchronicznie ale nie jest to zalecane. W pierwszym przypadku poległem wiec postanowiłem tego spróbować aczkolwiek wynik jest taki sam czyli następna funkcja która odbiera dane z return wskazuje na UNDEFINIED.
mój kod po zmianach :
proszę o pomoc w tej sprawie. ps. Wątek jest w złym dziale. Ten post edytował Wielebny.pl 22.06.2010, 18:27:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Odpowiedz jest ta sama. Musisz pobierac dane w trybie synchronicznym aby funkcja która wywołuje żądanie ajax, mogła zwrócić z tegoż żądania wynik.
OnSuccess to twoje onreadystatechange ze sprawdzeniem kodu odpowiedzi. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Rozwiązaniem jest CAŁKOWICE USNIĘCIE sprawdzania kodu odpowiedzi czyli tylko normalny kod strukturalny.
Ten post edytował Wielebny.pl 23.06.2010, 19:13:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 19:56 |