![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Proszę o zamieszczenie zadań/projektów które pozwolą mi praktycznie zmierzyć się z PHP. Prosił bym o zadania/projekty które są z prawdziwego zdarzenia, takie, które trafiają się podczas zawodowej pracy jako programista. Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Uhm, a czemu nas o to pytasz? Kurs jakiś przerobiłeś?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja poproszę duże frytki, dobrze wysmażone i nieprzesolone oraz dużego shake'a czekoladowego z McDonald's. W sumie nie śpieszy się, ale, jak za 15 minut tego nie dostanę, to zacznę pisać na innych forach, by ktoś poszedł i mi przyniósł to, czego chcę. Chociaż to ja powinienem tam pójść, to i tak spróbuję znaleźć kogoś, kto zrobi to za mnie
![]() -------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taki mój przykład wymyślony w 2 minuty:
Portal społecznościowy dla muzyków a tam: - forum dyskusyjne - możliwość rejestracji własnego zespołu - pełny profil tj. zdjecia, filmy, pobieranie wpisow z twittera etc - możliwość dodawania własnych utworów - edytor nut + możliwość odtworzenia ich na stronie - Mała przestrzeń dla osób piszących teksty do piosenek - możliwosć rejestracji muzyków, którzy uczą grać + możliwość dodawania przez nich lekcji(opłaty za lekcje za pomocą paypal, sms oraz przelewem) - Sklep ze sprzętem muzycznym Myślę, że wyczerpałem najważniejsze i najczęstsze problemy biznesowe. Masz też przykład pokazujący, że czasem klient potrzebuje czegoś ekstra(edytor nut). PS: Nie rozumiem wypowiedzi Zbłąkanego. Ja chciałbym statek kosmiczny z napędem podprzestrzennym. I co z tego? -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@SHiP: a ja nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Skoro Ty w 2 minuty wymyśliłeś takie coś, to oczywistym jest, że autor tematu też powinien umieć to zrobić (może nie aż tyle pozycji). Jeśli nie umie i/lub jest zbyt leniwy, by poczytać o typowych rozwiązaniach PHP w ujęciu biznesowym, to widocznie nie nadaje się do bycia zawodowym programistą. A widzisz, to Ty byś chciał statek, ale to my mamy go Tobie poszukać, czy zafundować? Skoro autor tematu czegoś szuka i nie przedstawił samemu propozycji, to z jakiej okazji mam mu dać pomysł? Bo ma kontrowersyjny nick, czy dlatego, że on prosi/chce? Zwróć też uwagę na stwierdzenie: "praktycznie zmierzyć", bo to daje do myślenia, jaki poziom wiedzy w dziedzinie PHP reprezentuje autor tematu
![]() -------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Zbłąkany: Rzeczywiście, fakt
![]() Mimo to, mam nadzieję, że kolega co nieco poćwiczy i złoży coś własnego ![]() -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:47 |