![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 2 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Mam takie oto zapytanie:
Jak mam 4 rekordy w tl_pm_message, tak zwraca mi tylko te, które mają odniesienia w tl_pm_comment (tl_pm_message.id = tl_pm_comment.message_id). Innymi sowy: Zwraca mi tylko te wiadomości (message), które mają jakieś komentarze (comment). W przypadku gdy wiadomość nie ma żadnego komentarza, nie jest ona brana pod uwagę. Dlaczego tak się dzieje? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może niedokładnie przeczytałem, ale spróbuj ostatniego JOINa zamienić na "LEFT JOIN" - wtedy w odpowiednich kolumnach będziesz miał NULL dla wiadomości, które nie mają komentarzy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 2 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może niedokładnie przeczytałem, ale spróbuj ostatniego JOINa zamienić na "LEFT JOIN" - wtedy w odpowiednich kolumnach będziesz miał NULL dla wiadomości, które nie mają komentarzy. Kurka, działa. A jak wcześniej próbowałem to coś się krzaczyło. Tak czy siak - dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 6 Dołączył: 14.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
![]() ![]() -------------------- "zycia nie mierzy sie liczba oddechow,
ale liczba chwil, ktore zapieraja dech w piersi" |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 11:25 |