![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W momencie kliknięcia na link sprawdzam czy istnieje podklasa "location", jeżeli istnieje usuwam klasę, jeżeli nie istnieje, wykonuje zapytanie żeby pobrać dane. Problem tkwi w tym ze find zwraca mi kolekcję klas, co powoduje nawet kilkunastokrotne (raz było 30 sic!) wykonywanie zapytań, jak ograniczyć rezultaty do jednego? Próbowałem $(parent).find('.location').first().html() ale nie działa wogóle
W wypadku gdy rozwinę drzewo element => podlista => podpodlista => podpodlista do takiej postaci i kliknę na "element" to przeszukuje mi całe drzewo i wysyła taką ilość zapytań ile jest odgałęzień
Struktura dokumentu Ten post edytował zend 28.05.2010, 18:41:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Próbowałem $(parent).find('.location').first().html() ale nie działa wogóle jeśli dobrze zrozumiałem:
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zarówno po moim kodzie jak i po Twoim, chodzi mi o first(), zdażenie click nie wykonuje się, wszystko działa tak jak by nie było js, a to był zwykły link
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Mhmm, ale co tak naprawdę chcesz osiągnąć...?
Cytat to przeszukuje mi całe drzewo i wysyła taką ilość zapytań ile jest odgałęzień Potrzebujesz raczej cancelBubble... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Cytat Mhmm, ale co tak naprawdę chcesz osiągnąć...? Żeby po pierwszym napotkanym elemencie spełniającym warunki zaprzestało dalszych poszukiwań Cytat Potrzebujesz raczej cancelBubble... Mógłbyś dać przykład jak to wkomponować w $(parent).find('.location').html()? Bo nie wiem gdzie to upchnąć
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Żeby po pierwszym napotkanym elemencie spełniającym warunki zaprzestało dalszych poszukiwań No to sprawdzasz przez length, jak napisałem. Cytat Mógłbyś dać przykład jak to wkomponować w $(parent).find('.location').html()? Bo nie wiem gdzie to upchnąć Przecież podałem Ci gotowy warunek... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ok, to inaczej, z tym first() nie będę już kombinował, bo całkiem przestaje mi działać js, natomiast nie mam pojęcia jak użyć cB w konekście kolekcji
|
|
|
![]()
|
|
w jQuery inaczej się tego używa
![]() Ale jeśli chodzi o logikę -> wklepujesz to do handlera danego zdarzenia. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc ale problem okazał się tkwić w zupełnie innej rzeczy..
Za każdym razem gdy wysyłałem rządanie na nowo nakładałem zdarzenie click na klasy subLocations, co w konsekwencji powodowało że na ten sam wpis z czasem były nakładane kolejne zdarzenia click które sysyłały nadmiarowe zapytania do serwera. Problem można rozwiązać poprzez zdjęcie zdarznia click z klas i późniejsze potórne nałożenie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:52 |