![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Czy da się zaistalować Windows 98me bez stacji dyskietek? -------------------- pozdrawiam, chfast
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Windows 98 lub Windows 98 SE lub Windows Millenium (ME) - zdecyduj się.
Tak, da się - z bootowalengo CDromu, lub po skopiowaniu zawartości CD-ROM:Win98 do jakiegoś katalogu i następnie odpalenie setup.exe z tegopż katalogu. Może być też konieczna zmiana "Report no FDD to Windows" w BIOSie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Windows 98 lub Windows 98 SE lub Windows Millenium (ME) - zdecyduj się. ME jest chyba wersją Windows 98. Ale mniejsza o to. Chodzi mi o ME.
Cytat Tak, da się - z bootowalengo CDromu CDrom jest niebootowalny.
Cytat po skopiowaniu zawartości CD-ROM:Win98 do jakiegoś katalogu i następnie odpalenie setup.exe z tegopż katalogu. Nie trzeba formatować partycji?
-------------------- pozdrawiam, chfast
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat Windows 98 lub Windows 98 SE lub Windows Millenium (ME) - zdecyduj się. ME jest chyba wersją Windows 98. Ale mniejsza o to. Chodzi mi o ME.
Dziwne. Windows ma wersję np. 95, 98, Me, NT, XP. Nigdy nie słyszałem o 98Me. To tak jak Office 2003XP, albo Winamp 3-5. Nie słyszałem o tym, że 'ME jest chyba wersją Windows 98', bo Me to wersja tak samo jak 98, tyle, że nowsza. -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
[quote][quote]Windows 98 lub Windows 98 SE lub Windows Millenium (ME) - zdecyduj się.[/quote]ME jest chyba wersją Windows 98. Ale mniejsza o to. Chodzi mi o ME.[/quote]Bzdura. http://www.microsoft.com/poland/windows/pr...us/default.mspx
[quote][quote]po skopiowaniu zawartości CD-ROM:Win98 do jakiegoś katalogu i następnie odpalenie setup.exe z tegopż katalogu.[/quote]Nie trzeba formatować partycji?[/quote][/quote]dobzre jest sformatować partycję systemową w tym przypadku, najlepiej z opcją /s. Lub chociaż skasować katalog "Windows". -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Pewnie macie racje z tym ME. Ale z drugiej strony jak się sciąga jakieś oprogramowanie i trzeba wybrać wersje sytemu to prawie nigdy nie ma opcji Windows ME i trzeba wybrać 98. Często też jest napisane Windows 98 ME.
Cytat dobzre jest sformatować partycję systemową w tym przypadku, najlepiej z opcją /s.
Da się wtedy uruchomić komputer z obsługą CDrom?
Lub chociaż skasować katalog "Windows". -------------------- pozdrawiam, chfast
|
|
|
![]()
|
|
Nie, nie da się.
Skopiuj zawartość katalogu instalacyjnego z kompaktu na druga partycję, sformatuj pierwszą z systemem (/s) i instaluj z drugiej partycji. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wtrącę się do rozmowy... nie można sformatować partycji, z której został zbootowany system...
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Wtrącę się do rozmowy... nie można sformatować partycji, z której został zbootowany system...
Zabootuje z innej. -------------------- pozdrawiam, chfast
|
|
|
![]()
|
|
Mam problem: nie moge zbootować kompa z innej partycji niż C. Ustawiłem w biosie bootowenie w kolejności: E, C, przegrałem też pliki z dyskietki startowej (może być XP?). Przy starcie partycja E nawet nie jest sprawdzana.
-------------------- pozdrawiam, chfast
|
|
|
![]()
|
|
w fdisku ustaw odpawiednia partycje jako AKTYWNA.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Windows Me to nic innego jak Windows 98 - ale w nowej opraiwe (pare nowych ikonek) oraz zawierający nową porcję dziur - ale ma szumną nazwę "Millenium". Widocznie stara wersja sie słabo sprzedawała.
Natomiast jądro jest takie jak w windowsie 98 - sam system różni się szczegółami. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musze sie nie zgodzic spenalzo z Toba. Me ma wlasnie nieco inne jadro - jezeli przy windozie mozna mowic o jadrze. - niz 98. Co nie zmienia faktu ze z tymi dziurami to jast fakt i zawsze nim bedzie.
Wracajac do tematu chfast. Idz sobie do kolegi z nagrywarka i nagraj windoze z mozliwoscia bootowania z cdromu i gitara (Nero ma taka opcje.). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
pozycz sobie stacje dyskietek (najlepiej z dyskietka startowa
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:18 |