![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 1 Dołączył: 8.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
chodzi o walidacje pol formularza tabeli która została połączona o to kod: $this->embedForm('autor',new AutorzyForm($author)); Waliduje mi podwójnie, tzn wyswietla wiadomosc tekstowa dwukrotnie Ten post edytował lukasz10 24.05.2010, 22:09:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może podasz więcej informacji:
-jak wygląda kod formularza do którego załączasz ten form AutorzyForm. -jak wywołujesz formularz w widoku. -------------------- Wyszukiwarka noclegów w Polsce i zagranicą.
Najlepszy katalog turystyczny wspomagający pozycjonowanie i promocje stron. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 1 Dołączył: 8.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widok jest generowany automatycznie , przez admin-genereator, a kod formularza;
public function configure() { unset($this['autor1']); $author = $this->getObject()->getAutorzyRelatedByAutor1(); if(is_null($author)) { $author = new Autorzy(); $this->getObject()->setAutorzyRelatedByAutor1($author); } $this->embedForm('autor',new AutorzyForm($author)); $this->validatorSchema['autor']['imie'] = new sfValidatorString(array(),array('required'=>f'dfghjk')); //próbuje to walidowac w taki sposob, co jest poprawne, lecz nie wiem czemy to jest powtarzane i wyswietla mi to podwojnie a tutaj jest kod generowany w widoku: <div class="<?php echo $class ?><?php $form[$name]->hasError() and print ' errors' ?>"> <?php //echo $form[$name]->renderError() ?> <div> <?php echo $form[$name]->renderLabel($label) ?> <div class="content"><?php echo $form[$name]->render($attributes instanceof sfOutputEscaper ? $attributes->getRawValue() : $attributes) ?></div> <?php if ($help): ?> <div class="help"><?php echo __($help, array(), 'messages') ?></div> <?php elseif ($help = $form[$name]->renderHelp()): ?> <div class="help"><?php echo $help ?></div> <?php endif; ?> </div> </div> Mam jeszcze jeden pomysł tylko ta funkcja nie dziala mi poprawnie z tej strony: Odwiedź moją stronę tylko ze ja używam propela i nie wiem jak sie odnieśc do tego pola w pliku generator.yml bo $name|$pole nie działa ale jest to związane z wersją symfony, bo ta funkcja dziala na symfony 1.2.8 a ja uzywam 1.3.2 Może ma ktoś jakis pomysl? ![]() Ten post edytował lukasz10 25.05.2010, 08:16:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:26 |