![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak sprawdzić czy jestem zalogowany np na socjum.pl ?
Powód edycji: [thek]: Nie ten dział... przenoszę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 21 Dołączył: 21.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak sprawdzić czy jestem zalogowany np na socjum.pl ? Ale powiedz dokladnie o co ci chodzi, bo nie kapuje, czym chcesz to sprawdzic? Curl'em? Odpowiem ci tak, jak ty zadales pytanie - wejdz na socjum.pl i sprawdz (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry, faktycznie "nieco" uprościłem pytanie (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Chcę zmajstrować zewnętrzną stronę (np w innej zakładce/oknie) na której w zależności od tego czy jestem zalogowany na socjum.pl pokaże/wykona się coś tam. Socjum chodzi chyba na sesjach, nie wiem jak sprawdzić z poziomu innego skryptu sprawdzić fakt zalogowania. Może rozwiązaniem byłoby "przeskanowanie" kodu strony (np głównej) w poszukiwaniu fragmentu zawierającego
wstawiając pod xxxxxx id usera -jeżeli nie znajdzie to znaczy że nie jestem zalogowany Ale być może są inne prostsze metody. Ew. chciałbym wstawić coś podobnego w treść (mechanizm sprawdzający,np ładowany do jakiegoś DIV'a) zawartości strony na socjum Curl raczej odpada, bo chodzi tu o sprawdzenie po stronie przeglądarki/klienta Ten post edytował Amanda22 23.05.2010, 11:02:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 21 Dołączył: 21.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, to juz chyba kapuje.
Problem w tym, ze nawet gdy bedziesz zalogowany na Socjum.pl, to pobierajac zrodlo tej strony poprzez skrypt, bedzie to zrodlo dla niezalogowanego :/ Jesli strona umozliwia niezalogowanemu uzytkownikowi sprawdzenie, czy dany uzytkownik jest online, to sprawa jast prosta, jednak gdy socjum.pl nie ma takiej opcji, to bedzie ciezko. Sprawdzilem socjum i po id uzytkownika mozna wejsc do jego profilu, problem w tym, ze nie wiem czy jest tam gdzies wzmianka o tym, czy jest online czy nie. Poszukaj. Jesli jest to dajesz chocby funkcje:
i przeszukujesz zmienna $dane w poszukiwaniu ONLINE lub OFFLINE. Podaj mi swoj nick, badz id w tym socjum.pl i badz zalogowany/a, to ja sprawdze czy jest jakies info, zeby to wyciagnac (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował cros 23.05.2010, 11:34:53 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za odpowiedź.
Wiem, że tak można, ale aktualizacja takiej informacji (statusu) jest odświeżana chyba nie on-line tylko z "poślizgiem" (czekałem ok 5min, na zamianę z zalogowany na "wylogowany"). Online jest na stronie którą przeglądam ( u gory jest pasek z ploem do logowania lub po zalogowaniu z nickiem). Jeżeli nie innej sztuczki to musiałbym za pomocą Javascriptu (podobnie jak w php ) na lokalu, pobrać kod strony i szukać tego co pisałem wcześniej
ale jak toto zrobić w JSie? - pobrać kod do zmiennej, a później go przeszukać preg_match'em (nie wiem jak toto się nazywa w JS) Dobra już wiem (chyba) - pobiorę ajaxem link i "przelecę' go RegExp'em Ten post edytował Amanda22 23.05.2010, 22:11:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:23 |