![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 1 Dołączył: 3.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałbym się zapytać jak najszybciej pobrać różne treści ze stron. Oto rzeczy które skrypt będzie musiał zrobić: 1. Wpisać odpowiednie stringi ze zmiennych w formularz i go zatwierdzić 2. Pobrać parę rzeczy z kodu html (myślę, że najwygodniej by było pobierać z 'punktami odniesienia' czyli np, żeby pobrać zawartość head będę robił tak: <html><head>, </head> jakis_kod_do_ktorego_sie_moge_odniesc) 3. Kliknąć w odnośnik i znowu pobrać parę rzeczy 4. "Kliknąć wstecz" lub jakoś powrócić do wcześniejszej strony 5. Pętla od kroku 3, sprawdzać czy odnośnik istnieje. Chciałbym się was spytać, jak zrobić to najszybciej, może jest do tego jakaś fajna klasa lub coś takiego. Znając życie wykombinował bym coś ale skrypt ładował by się 10 sekund... Dziękuję i pozdrawiam, kay -------------------- ![]() Dziękuję wszystkim za pomoc w PHP :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Różne treści ze stron mówisz, to by były jakieś strony spoza localhosta tak? Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem byłby tutaj cURL, za jego pomocą będziesz mógł wejść na stronę pobrać dane coś tam wysłać, odebrać te dane itp. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 1 Dołączył: 3.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, spoza localhosta. No właśnie tak nad curlem myślałem, ale myślałem, że jest coś szybszego niż curl.
-------------------- ![]() Dziękuję wszystkim za pomoc w PHP :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, spoza localhosta. No właśnie tak nad curlem myślałem, ale myślałem, że jest coś szybszego niż curl. Jak cURL będzie za wolny to można jeszcze spróbować operować na socketach fsockopen, ale czy to będzie szybsze - nie wiem, trzeba by sprawdzić. Wiem na pewno, że może to być trudniejsze. Chyba tutaj głównym czynnikiem wpływającym na szybkość jest łącze, bo łączysz się z zewnętrznymi zasobami. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:30 |