![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie do końca wiem jak nazwać to czego szukam, dlatego proszę o niezlinczowanie mnie. Chciałbym aby moja strona po wejściu do konkretnej podstrony(kontakt, główna, login, cośtam) zamiast odświeżać się cała, odświeżała konkretnego diva w którym wyświetla się treść. Nie proszę o gotowe rozwiązanie leczo dyskretną pomoc jak, gdzie, kiedy? Pozdrawiam Madd |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 308 Pomógł: 13 Dołączył: 31.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://api.jquery.com/jQuery.ajax/ a dokładnie to:
Cytat $.ajax({
url: 'ajax/test.html', success: function(data) { $('.result').html(data); alert('Load was performed.'); } }); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję bardzo, link pomocny jednak postudiowałem temat i znalazłem ciekawsze rozwiązanie(tak mi się wydaje).
Mianowicie coś takiego : http://max.jsrhost.com/ajaxify/demo.php# Rozwiązanie wydaje się być idealne, niestety napotkałem problem. Link przenosi mnie do wybranej strony zamiast wyświetlić się w docelowym divie. Jak spowodować aby działało to poprawnie? ---------- Raz jeszcze proszę o pomoc. Jest to praktycznie ostatnia rzecz potrzebna do ukończenia pracy. (nie domowej!) Chcę aby po kliknięciu w menu na np: ankieta zamiast ładować cały ankieta.php, mój formularz odpalał się w <div id="content">. Ajaxify wydaje się być idealnym rozwiązaniem, niestety zamiast odświeżać diva otwiera nowe okno. Czy jest jeszcze jakaś metoda na wykonanie tego działania? Czy można w href-ie zlecić wykonanie .load? Jakieś pomysły, podpowiedzi? ----------- Problem z jakim się spotkałem przewinął się kilka razy przez forum. Udało mi się rozwiązać go, na tyle aby działał. Prawdopodobnie wyskoczy mi jeszcze kilka problemów ALE działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Warto dodać jeszcze history plugin jQuery. Ten post edytował madd 19.05.2010, 10:14:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 06:29 |