![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taki kodzik:
Oraz taki css do niego:
Problem polega na tym, że koło napisu "Ocena:" w tej samej linii mają pojawić się gwiazdki. W FF i Operze wszystko jest ok, w nieszczęsnym IE gwiazdki spadają do nowej linii i mimo różnych kombinacji nie mogę uzyskać w IE zadowalającego efektu. Z góry dziękuję za pomoc.
Powód edycji: [Ociu]:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja już nie mogę:
Dodawajcie DOCTYPE Strict na początku ![]() -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam doctype strict:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Proszę o jakieś sensowne rady. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co Ci ten <span> (w którym jest lista). No i może nadaj liście display:inline ?
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 5 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Wołów/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aleś naładował tam tych styli...
Aby TO zadziałało, wsadź strongi w diva z parametrem float:left. (możesz przenieść go do class oczywiście ![]() Kod <div style="float:left"><strong>Ocena:</strong></div> Oraz dodaj taki sam parametr dla listy. Dzięki temu ustawi się cała lista na prawo od napisu strong. Kod .ocenianie-gwiazdki { float: left } I usuń ten span ![]() |
|
|
![]()
|
|
Zmodyfikowałem ten kod tak jak mówiłeś.
Teraz mam: i css:
I ciągle gwiazdki zjeżdżają na dół ...
Powód edycji: [Ociu]:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak wygląda gwiazdka do wyświetlenia... Jaki kod tworzy zmienna $ocena[$i]
![]() Moim zdaniem problem tkwi tutaj pewnie wyświetlasz zamiast img coś innego np. div i powoduje to przeskoczenie grafiki do nowej linii |
|
|
![]()
|
|
Pominelem ta czesc kodu dla ulatwienia i nie ma juz tej zmiennej teraz jest:
i mimo wszystko dalej przeskakuje na dół, ale jedynie w IE w pozostałych przeglądarkach jest tak jak trzeba. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
@mefistofeles do kodu css posiadamy odpowiednie bbCode - [ css] Proszę zacząc go stosować, aby kod był czytelniejszy.
Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:19 |