![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2010 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujący problem chce zrobić własną stronę opartą o smarty, ale niestety napotkałem już pierwszy problem i nie wiem jak go rozwiązać więc zwracam się z tym do was (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) Dobra konkretnie chodzi o sesje czyli o system logowania na mojej stronie niby wszystko fajnie ale gdy przeładuje się strona to sesja za przeproszeniem zdycha i trzeba się na nowo logować podaje kod pliku php oraz tpl
PLIK PHP
Plik .TPL
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2010 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
czyli co to wystarczy dodać do każdego pliku tpl ? a i jeszcze jedno w przypadku sessionstarts mam dodać w nazwie sessions starts czy co (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
pomoże ktoś ? (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował gOdi_1991 5.05.2010, 19:04:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w szablonie masz :
gdzie
a możesz :
a session_start(); stosujesz w pliku php nie w szablonach |
|
|
![]()
|
|
ok rozumiem jednak dalej to nie rozwiązuje mojego problemu ze zdychającą sesją ;(
ref 1 |
|
|
![]()
|
|
sprawdź za pomoca phpinfo() jaki masz time life sesji
|
|
|
![]()
|
|
tutaj nie chodzi o czas trwania sesji ;/ Bo gdy odświeżam stronę to sesja zostaje problemem jest natomiast gdy wchodzę w inny link dodam że u mnie przeładowanie strony następuje po przez metodę get w linku czyli np ?step=news wtedy mi wczytuje to include odpowiednią stronę
w ten sposób mam wszystko w indexie ładnie i przyjemnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) a no i oczywiście najważniejsze plik z logowaniem też jest includowany do indexu ref Ten post edytował gOdi_1991 8.05.2010, 10:30:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiego używasz serwera ? Krasnala ? może to przez to
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 11:14 |