![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
może najpierw przedstawię sytuację. Chcę, aby JS wypełnił mi dany formularz na stronie. Dokładniej na tej: http://symulator.lockerz-poland.eu/redeem.html Ale to tylko symulator, i tu się pojawia problem... Każdego razu, gdy na jednej stronie jest dostępny ten formularz, Admini bawią się z Nami w kotka i myszkę - dodają w ID zamiast "FirstName", np. "__First_Name". Jeden "typek z branży" podobno znalazł na to rozwiązanie.... JS rozpoznaje zawsze, iż jest to FirstName, niezależnie od podłóg czy losowych ciągów cyfr i liter. Mój skrypt wygląda tak: Kod var country = "Poland"; var countryCode = "PL"; var phoneOne = "000"; var phoneTwo = "000"; var phoneThree = "000"; var phoneWhole = "0048xxxxxxxxx"; var firstName = "imie"; var lastName = "nazwisko"; var address1 = "adres"; var address2 = ""; var city = "miasto"; var state = "PL"; var zip = "kod pocztowy"; document.getElementById("state").value = state; document.getElementById("statesClicker").getElementsByTagName("SPAN")[0].innerHTML = state; document.getElementById("stateDetails").value = state; document.getElementById("country").value = country; document.getElementById("countryClicker").getElementsByTagName("SPAN")[0].innerHTML = country; document.getElementById("countryDetails").value = country; window.location= "java script: manipulateForm('"+countryCode+"');"; document.getElementById("phoneOne").value = phoneOne; document.getElementById("phoneTwo").value = phoneTwo; document.getElementById("phoneThree").value = phoneThree; document.getElementById("phoneWhole").value = phoneWhole; document.getElementById("firstName").value = firstName; document.getElementById("lastName").value = lastName; document.getElementById("address1").value = address1; document.getElementById("address2").value = address2; document.getElementById("city").value = city; document.getElementById("state").value = state; document.getElementById("zip").value = zip; document.getElementById('recaptcha_response_field' ).focus(); Jakieś sugestie względem tego, aby nie trzeba było zgadywać, co administracja zrobi? Niestety nie znam tak dobrze JS, dlatego pytam Was.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.
nie wiem po co takiego bota piszesz w JS.. jak to ma dzialac? nie lepiej PHP+curl i od razy POSTy słać? 2: regularne zamienianie Kod costam = "__FirstName".replace(/[^a-zA-Z0-9]+/,"");
alert(costam); Ten post edytował varez 1.05.2010, 09:13:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten "bot" ma mi wypelniac formularz sam...
Dzieki ![]() Ale to jest php;/ A ja potrzebuje takiego kodu w Javascript Ma uzupelniac pole bez wzgledu na to czy jest w id __firstName, firstName czy _firstName_ Ma to byc skrypt do GreaseMonkey |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest JS koleś..
Ale w sumie Ci napisałem "odwrotnie".. jQuery + plugin do selektorów po wyrażeniach regularnych.. albo poszukaj i się naucz, albo poczekaj, aż zachce mi się to zrobić dla Ciebie, czyli pewnie nie dziś |
|
|
![]()
|
|
Nom juz widze... Sory ja glupi troszke w tym
![]() To ja poproboje zrobic to... A w tym czasie poczekam az ci sie zachce ![]() Probowalem cos napisac edytowac... Ale ciezko... Mozesz cos wiecej podpowiedziec jak to ma wygladac? |
|
|
![]()
|
|
Kod $('input:regex(name,(.*)First(.*)Name(.*))').each(function() { $(this).attr('value', 'Imie moje'); }); mam nadzieje ze plugin masz ten co ja ![]() |
|
|
![]()
|
|
Zrobilem troszke inaczej jak mi jeden ziomek mowil bo z twojego cos mi nie wychodzilo.
Nie wiem co mi nie dziala... Moze pokaze kod bo moglem cos zle zrobic... Kod // ==UserScript== // @name * // @namespace * // @description * // @include * // @include * // @require http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js // @version 1.0 // ==/UserScript== $('form[name=nazwa_formularza_czy_coś_takiego] input').each(function() { switch (this.name.replace(/[^a-z0-9]+/i, '')) { case 'state': this.value = 'PL'; break; case 'state': this.value = '--'; break; case 'country': this.value = '--'; break; case 'countryCode': this.value = '--'; break; case 'phoneOne': this.value = '--'; break; case 'phoneTwo': this.value = '--'; break; case 'phoneThree': this.value = '--'; break; case 'phoneWhole': this.value = '--'; break; case 'firstName': this.value = '--'; break; case 'lastName': this.value = '--'; break; case 'address1': this.value = '--'; break; case 'address2': this.value = ''; break; case 'city': this.value = '--'; break; case 'zip': this.value = '--'; break; case 'recaptcharesponsefield': $(this).focus(); break; } }); Nie wiem jak zrobic aby wybieral kraj z listy rozwijanej. Chyba ze jest dobrze ![]() Oczywiscie zeby nie bylo w include podaje strone ale nie dziala. Pewnie cos zle robie, no nic czekam na odpowiedz wasza. Dziekuje za dotychczasowo udzieloną pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:49 |