![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może odpowiedź jest prosta, ale nie mogę nigdzie tego namierzyć...
Mam problem z użyciem throw new Exception w destruktorze. Gdy wywołuję linię:
w dowolnej innej funkcji klasy, wszystko działa bez problemów. Natomiast gdy wywołam tę linię w destruktorze dostaję błąd: Fatal error: Exception thrown without a stack frame in Unknown on line 0 W czym może tkwić problem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Tzn, że wyjątek został wyrzucony przy niszczeniu obiektów po zakończeniu skryptu.
Robienie wyjątków w destruktorze nie jest dobrym pomysłem. Ten post edytował wookieb 29.04.2010, 11:24:21 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj masz odpowiedź -> http://php.net/manual/en/language.oop5.decon.php
Cytat Note: Attempting to throw an exception from a destructor (called in the time of script termination) causes a fatal error.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki!
Stosowanie wyjątków w destruktorze znalazłem w książce "PHP5. Zaawansowane programowanie", więc myślałem, że błąd jest gdzieś po mojej stronie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 17:27 |