![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym zrobić oddzielną podstronę w phpbb by przemo w której miało by być: (np. dodawanie zdjęcia) - wybór podforum (w której miał by powstać nowy temat) - Nazwa i opis tematu. - Pola, w których dodaję się zdjęcie, np. zdjęcie 1, zdjęcie 2 itd. - treść tematu - Pole "opis zdjęcia" - treść tematu - oraz przycisk "wyślij" i by dodawał temat w odpowiednim dziale Pozdrawiam i czekam na jakieś podpowiedzi, pomysły... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podpowiedzi? Znasz podstawy PHP + MySQL? No to powinieneś wiedzieć co robisz.
Cytat - wybór podforum (w której miał by powstać nowy temat) Pobierasz fora/podfroa z bazy phpbb Cytat - Nazwa i opis tematu. - Pola, w których dodaję się zdjęcie, np. zdjęcie 1, zdjęcie 2 itd. - treść tematu - Pole "opis zdjęcia" - treść tematu No tutaj to chyba wszystko jasne. Cytat - oraz przycisk "wyślij" i by dodawał temat w odpowiednim dziale Normalny formularz, wysyłając dodajesz dane do bazy phpbb. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php trochę znam ale mysql nie ;(
Wybór for tj. nie wszystkie z całego forum tylko wybrane 2-3 przeze mnie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Naprowadź mnie chociaż, jakbym umiał to bym nie pisał tutaj.
|
|
|
![]()
|
|
Jak zbudować formularz to poszukaj sobie w Google.
Fora podajesz, zapewne jako <select>. Temat do zapewne pole tekstowe. Zdjęcia radzę przechowywać na dysku, w bazie tylko i wyłącznie nazwa + rozszerzenie pliku oraz ścieżka ewentualnie. Fotki możesz przechowywać w innej tabeli (nie wiem jakie tam pola ma ten phpbb by przemo) Z poleceń MySQL, które będą Ci potrzebne to INSERT, wystarczy Ci. Ten post edytował pedro84 25.04.2010, 12:28:54 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Mam taki formularz. ale co w skrypt.php ma być to nie wiem, coś z insert ale nie wiem co do której tabeli w bazie wysłać.
W tabeli: phpbb_forums - są fora phpbb_posts - posty? phpbb_posts_text - tekst postu phpbb_topics - tematy Chyba te tabele są do tego potrzebne. Ale i tak nie wiem :/ Może...
no taa.. i się zaciąłem, nie wiem |
|
|
![]()
|
|
No i łączysz się z bazą daych (na forum i w Google znajdziesz setki gotowych kodów - poszukaj), dodajesz temat (wszelkie potrzebne dane) do phpbb_topics, tutaj powinien iść pierwszy post (phpbb_posts), a tutaj jego tekst (phpbb_posts_text).
|
|
|
![]()
|
|
Wszedzię gdzie literki wstawiłem, nie umiem, a i tak pewnie źle coś jest (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:23 |