![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam ogromną prośbę aby pomógł mi ktos zrobić system social bookmarkingu na strone portfolia... coś podobnego jak jest na słynnym serwisie demotywującym. Nie chodzi mi o gotowe rozwiązanie typu dodajdo (google) chodzi mi o kilka polskich serwisów i zagranicznych. Próbowałem skorzystac z tego lecz nie wiem czemu nie działało to jak trzeba... ikonki osobne juz mam przygotowane najgorzej jest z tym aby działało to jak trzeba. Bardzo proszę o pomoc pozdrawiam, Zumi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sexy Bookmarks Ci nie działa? Toż to proste jak szyna kolejowa...
Przepraszam, ale czy pomógł = zrobił za Ciebie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no chyba ze cos zle robie w co wątpię...
to wstawiam w hedzie a to w body i niestety nie działa ;/ oczywiście dodaje obrazki na serwer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra, ale może być napisał, czym się objawia te 'niedziałanie', bo tak to trochę ciężko wywróżyć. Masz URL?
|
|
|
![]()
|
|
przykładowo http://www.drozdzphoto.com/index5.html
|
|
|
![]()
|
|
Usuń to wszystko. Style, HTML. Tutaj masz poradnik jak Sexy Bookmarks zaimplementować do strony HTML.
PS. Fajne fotki! |
|
|
![]()
|
|
hym dalej mi to cos nie działa :/
http://drozdzphoto.com/1.html
co tutaj jest źle? |
|
|
![]()
|
|
Jedna mała rzecz. Używaj Firebugsa (dodatek do Firefoxa) następnym razem.
Znajdź w pliku ten fragment kodu (kod z sexy bookmarks): Kod <script type="text/javascript"> jQuery('.sexy-bookmarks a.external').click(function() { var url = encodeURIComponent(window.location.href), desc = ''; if( jQuery('p.sexy-bookmarks-content').length ) { desc = encodeURIComponent(jQuery('p.sexy-bookmarks-content').text()); } Dodaj na samym początku linijkę: Kod jQuery.noConflict(); Żeby wyglądało tak: Kod <script type="text/javascript">
jQuery.noConflict(); jQuery('.sexy-bookmarks a.external').click(function() { var url = encodeURIComponent(window.location.href), desc = ''; if( jQuery('p.sexy-bookmarks-content').length ) { desc = encodeURIComponent(jQuery('p.sexy-bookmarks-content').text()); } |
|
|
![]()
|
|
niestety nie działa mi to (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) a w tym miejscu co kazałes dodac dalej wywala bład
|
|
|
![]()
|
|
Mój błąd. Poza tym, masz jeszcze jeden błąd. Ładujesz SB przed jQuery, widzisz?
Po załadowaniu jquery dodaj to, teraz powinno działać: Oraz ładuj jQuery przed SB: Czyli razem: Ten post edytował pedro84 25.04.2010, 14:13:07 |
|
|
![]()
|
|
nie wiem czemu ale obrazki da;ej nie działaja :/ dzięki jak na razie skrypt działa tzn da sie udostepnic mimo nie wyswietlania się tych obrazków ale np.
http://www.facebook.com/share.php?t=Marcin...to.com%2F1.html działa jakoś dziwnie bo w publikacji nie działaja polskie znaki... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 16:37 |