![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałam sobie skrypcik do logowania do systemu, na podstrony mają dostęp tylko osoby, które się zalogowały.
Przy logowaniu używam sesji. Po wylogowaniu (usunięciu zmiennych sesji i zniszczeniu sesji) powinien być już brak dostępu do strony, ale jak w przeglądarce klikam "Wstecz" to wraca mi do poprzedniej strony bez żadnego problemu (jako zalogowany ostatnio użytkownik). Jak mogę pozbyć się tego problemu? Czy same sesje wystarczą, czy trzeba użyć Cookies? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a na pewno usuwasz tą sesję?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam to samo , wiec tez prosze o pomoc , ja niszcze sesje tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi się że trzeba jeszcze użyć funkcji unset czyli
bo samo session_destroy() chyba nie niszczy tych zmiennych, i można mieć do nich dostęp po kolejnym otwarciu sesji, dlatego chyba użytkownik nie zostaje wylogowany |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, poniżej kod:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zrób sobie mały teścik. Wyloguj się z forum php i kliknij wstecz, a potem odśwież. Przycisk wstecz cofa nas do strony pobieranej z pamięci podręcznej przeglądarki, dlatego widzisz to co zalogowany użytkownik, jednak nie jesteś już zalogowana.
Ten post edytował mortus 23.04.2010, 12:03:40 |
|
|
![]()
|
|
No niestety, sprawdzałam i wystarczy, że przy naciśnięciu wstecz w przeglądarce, wyświetla się komunikat, ze aby oglądać ta stronę trzeba ponownie przesłać dane....no i po zatwierdzeniu, z powrotem wracam do konta użytkownika i mam dostęp do wszystkich jego opcji...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie cofasz się na stronę, na której przeglądarka wysyłała dane POSTu. Przez potwierdzenie wysłania jeszcze raz tych danych, logujesz się ponownie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:04 |