![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam drobny problem z rozszerzaniem się "zawartosc" na 100% wysokości i już nie wiem co robie źle.
Szukałem już informacji na wielu stronach jak można to zrobić i prawie jest ok ale :| Strona wprawdzie rozszerza się na wysokość 100% ale do 100% dodawana jest wysokość id "logo" + "stopka" co powoduje, że pasek przewijania jest jakby to napisać cały czas aktywny nawet przy pustej "zawartosc". Proszę o wskazówki co można zrobić by pozbyć się tego efektu. Z góry wielkie dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Divy wglądają następująco: Plik CSS:
Strona przed próbą rozszerzania wysokości: (IMG:http://img245.imageshack.us/img245/2617/smdt.png) Efekt po ustawieniu wysokości div'a "zawartosc" na height: 100%; (IMG:http://img245.imageshack.us/img245/8613/smdt2.png) i teraz skoro kontekst diva "zawartosc" nie przekracza rozdzielczości to chce żeby pasek przewijania się nie pojawiał a stopka była widoczna. W momencie gdy zawartość "zawartosc" była większa od rozdzielczości to ma się rozszerzać tylko div "zawartosc" a "stopka" była na końcu diva "zawartosc". Tak jakby to było w table: Ten post edytował Norfik 20.04.2010, 22:15:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W selektorze o nazwie
usuń
Nie pomaga a wręcz przeciwnie strona się kurczy nie ma rozszerzenia na wysokość a chce aby środek "zawartosc" rozszerzała się na wysokość. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za ten pomysł ale nie do końca o to mi chodzi. Jak dobrze rozumiem przykład ze strony przykładowej polega to na tym że stopka jest cały czas widoczna na ekranie a jezeli w kontekstowym divie zawartość jest większa pojawia się pasek przewijania tylko dla okna zawartości. Skorzystam z tego jak nie znajde rozwiązania na swój problem. Dziękuje bardzo. Wydaje mi się że z tekstu osoby nie rozumieją o co mi chodzi dlatego dodaje do 1 postu screeny. Ten post edytował Norfik 20.04.2010, 22:59:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przejrzyj dokładnie te wyniki co Ci dałem... Bo dokładnie o to Ci chodzi.
@norfik, Wybacz, ale WTF? skożystam? rozumią? Do cholery używasz Firefoxa, patrz do diaska co Ci podkreśla, to gwałci moje (podejrzewam, że nie tylko) poczucie estetyki tekstu. I używaj interpunkcji (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Przejrzyj dokładnie te wyniki co Ci dałem... Bo dokładnie o to Ci chodzi. @norfik, Wybacz, ale WTF? skożystam? rozumią? Do cholery używasz Firefoxa, patrz do diaska co Ci podkreśla, to gwałci moje (podejrzewam, że nie tylko) poczucie estetyki tekstu. I używaj interpunkcji (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) No dobrze to spojrzę na to ponownie i będę próbował rozwiązać ten problem. Przepraszam za te dwa błędy poprawiłem je. Wprawdzie mam FF i widać na screenach, że menu jest polskie ale słownik jest angielski więc każdy polski wyraz mam na czerwono (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
OK (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Od razu lepiej.
Przejrzyj, na pewno jest tam coś, czego szukasz (sorry, nie chce mi się szukać teraz:)) |
|
|
![]()
|
|
OK (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Od razu lepiej. Przejrzyj, na pewno jest tam coś, czego szukasz (sorry, nie chce mi się szukać teraz:)) Miałeś racje to rozwiązuje mój problem dziękuje bardzo za podpowiedz. Divy:
Ten post edytował Norfik 21.04.2010, 11:05:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 20:58 |