Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [IE] Wystąpił błąd w skrypcie na tej stronie
krzysztof_kf

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam wszystkich pytanie odnośnie przeglądarki ie podczas otwierania mojej strony wyskakuję komunikat o błędzie że skrypt ma błędy jak szukałem po przez google odpowiedzi to zdania sa podzielona że to wina przeglądarki a nie moich skryptów . czy to prawda ?
(IMG:http://img682.imageshack.us/img682/986/bladieu.jpg)
Go to the top of the page
+Quote Post
batman

Grupa: Moderatorzy

Nie, to nie prawda. Komunikat ten oznacza, że masz w skrypcie błąd.
+Quote Post
krzysztof_kf

-----

Okej dzięki też tak myślałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
batman

Prawdopodobnie masz przecinek, po którym zamknąłeś nawias. IE jest na takie rzeczy mocno wyczulone.
+Quote Post
varez

-----

Cytat(batman @ 18.04.2010, 12:10:42 ) *
Komunikat ten oznacza, że masz w skrypcie błąd.

a nieprawda!
Ostatnio poczułem potęgę IE, gdy byłem na wyjeździe daleko do firmy przestawiać im ich nową stronkę. Okazało się, że w IE [no bo co Pani Bożenka i jakiś dziwny koleś może mieć jak nie IE? Pani Bożenka nawet na stałe miała w IE ustawione powiększenie na ok 120% (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ] nie działa pewien skrypt. Po kliknięciu na żółty wykrzyknik właśnie marudziło o jakiś błąd składni (szczerze to nie pamiętam, ale chyba też o zamknięcie nawiasu). Laptopa nie mieliśmy czy coś, no i była mała wtopa. "Przecież tyle razy to sprawdzałem" - sobie myślę. Spodziewałem się jakiegoś problemu przy przenoszeniu strony z testowego serwera na ich właściwy. Po powrocie okazuje się, że wszystko gra! Plik jest 100% poprawny, zero błędów, działa pod Operą, Firefoxem, Safari, Chromem, natywnym IE6,7,8, oraz IE6,7,8 w IETester.. Na nie-firmowych komputerach też wszystko zawsze było ok (głównie sprawdzane pod IE) [tj. skrypt ten dostało z serwisem mnóstwo innych firm]. Tylko u nich w firmie na każdym IE ten skrypt się sypie. Ale oni mają nawiedzonego "Pana informatyka" - który z pewnością potrafił tak ustawić IE na firmowych komputerach, że łapie błędy składni w poprawnym skrypcie. Do dziś nie mogę sobie tego wyobrazić, co on też zrobił..

Idź i nie grzesz już, nie wierząc w potęgę IE.

Ten post edytował varez 22.04.2010, 11:27:43
+Quote Post
nospor

Cytat
a nieprawda!
To ze ty byc moze miales wszystko dobrze i byc moze naprawdę to jest wina IE nie oznacza, ze w tym przypadku co tu podano tak też jest. Wersja batmana jest bardzo prawdopodobna.

Idź więc ty i nie grzesz więcej jedną tylko Twoją prawdą... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post
varez

-----

ja nie mowilem konretnie o przypadku krzysztof_kf..

batman jasno napisał że komunikat taki oznacza błąd w skrypcie, a nie błąd przeglądarki. Ja mówię, że to nieprawda, bo niekoniecznie tak musi byc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) [potem opis przypadku]

no i wiem, że możecie tylko wierzyć na słowo, ale rękę daję za ten kawałek kodu, że był poprawny. nie dziwiłbym się gdyby coś się sypnęło w pracy, albo chodziło na ietesterze, a w natywnym ie juz nie. albo gdyby któryś z klientów poprzednich miał taki sam problem.

a ty (nospor).. wierzysz w IE?
+Quote Post
nospor

Cytat
bo niekoniecznie tak musi byc
a widzisz... tego juz nie napisales i o to wlasnie sie czepnalem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Cytat
a ty (nospor).. wierzysz w IE?
nie rozumiem pytania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
wiem natomiast, ze jak w IE poda sie np. przecinek nie tam gdzie trzeba to IE sie wywali a np FF nie.
Ogolnie jesli chodzi o IE to nic mnie nie zdziwi, bo to juz nie takie mialem z nim przeboje.
+Quote Post
varez

-----

Cytat(nospor @ 22.04.2010, 14:18:14 ) *
a widzisz... tego juz nie napisales i o to wlasnie sie czepnalem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

poprawić?(IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Cytat(nospor @ 22.04.2010, 14:18:14 ) *
wiem natomiast, ze jak w IE poda sie np. przecinek nie tam gdzie trzeba to IE sie wywali a np FF nie.

okej, tyle to ja też wiem, ale jak już mówiłem skrypt był poprawny
+Quote Post
nospor

Cytat
ale jak już mówiłem skrypt był poprawny
juz ja na forum widzialem tysiące "poprawnych" skryptów (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Nie wnikam, moze byl poprawny moze nie. Napisalem tylko posta w odpowiedzi na twoj post bo brakowalo w nim paru zwrotów, które raczyles dopisac dopiero w nastepnym poscie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
batman

Wywołany do tablicy spieszę wyjaśnić, że wspomniany komunikat oznacza błąd skryptu i nic innego. Dopiero jak wszystkie możliwe testy zostaną przeprowadzone, można nieśmiało założyć, że problem może leżeć gdzieś indziej. Nie można jednak od samego początku zakładać, że to wina przeglądarki/systemu/ustawień/siecie/inne*

* - niepotrzebne skreślić
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:17