![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
temat pewnie nie za wiele mówi, ale już sam nie wiem, jak to w ogóle ująć. Wszystkie linki w witrynie posiadają inne tło przy hover, oczywiście ustawione z poziomu CSSa. Mam teraz taki oto kod: W efekcie po najechaniu na obrazek, w jego dolnej części pojawia się takie podświetlenie, jak w innych linkach, co nie wygląda zbyt dobrze. Ręcznej możliwości nastawienia klas linków / obrazków nie ma - za dużo roboty, bo materiałów jest naprawdę sporo. Chciałbym więc ustalić właściwości dla każdego a, po którym stoi img, zarówno jako link jak i hover. Oczywiście taki kod: Kod a:hover > img { wlasciwosci } nie spełnia zadania, bo dotyczy img zamiast znacznika a, zaś jego właściwości są dziedziczone z głównych ustawień. Jak można sensownie to zrobić? Ten post edytował lukasamd 17.04.2010, 13:21:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykład chyba grafikę wiesz jak wrzucić dla linków
Ten post edytował krzysztof_kf 17.04.2010, 13:49:04 |
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie zrozumiałeś mnie - w podanym przez Ciebie przykładzie właściwości odnoszą się do znaczników "a" występujących po znacznikach "li" z odpowiednimi klasami.
Mi chodzi o odwrotne ugryzienie sprawy (dla każdego "a", po którym stoi "img") - w przedstawionym przez Ciebie przykładzie chciałbym np. określić wygląd li, gdyby wyglądało to tak: Kod <li><a href="index.php" class="link">Link</a></li> <li><a href="index.php" class="link">Link1</a></li> <li><a href="index.php" class="link">Link2</a></li> <li><a href="index.php" class="link">Link3</a></li> Znam przykładowo to, co jest po "li", znam nawet klasę tego elementu, ale nie mam pewności co do samego "li", a jego właściwości chcę określić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 22:37 |