![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
chciałbym "postawić" sobie na moim serwerze na Apachu serwer mailowy i do tego celu używam Phpmailer'a dla gmaila ale jakoś mi nie wychodzi. Dostaję tak błąd Kod Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE, expecting T_FUNCTION in C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\phpmailer\class.smtp.php on line 112 dla linijki kodu Kod #112 $host = "ssl://smtp.gmail.com";
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
jesli nie grzebales nic w klasie class.smtp.php to twoim bledem jest to, ze odpalasz klase napisaną w php5 na serwerze ktory uzywa php4 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie po pierwsze grzebałem w class.smtp.php tylko za bardzo nie wiem co tam pozmieniać, a po drugie mam server z php 5.2.13 :/
|
|
|
![]()
|
|
Cytat no właśnie po pierwsze grzebałem w class.smtp.php po co? W takich klasach sie nie grzebie.Cytat tylko za bardzo nie wiem co tam pozmieniać sciagnij najnowszą wersje z sieci i bedziesz mial oryginał bez Twoich zapewne zbednych zmian - jak juz mowilem - w takich klasach nie grzebie.Cytat a po drugie mam server z php 5.2.13 localnie czy hosting? Czesto hostingi dają jednoczesnie php4 i php5 i by moc korzytac z php5 trzeba podjąc oddzielne kroki.zrob plik testowy i wpisz do niego: phpinfo(); Jak ci wyswietli na ekranie php5 to znaczy ze masz php5 (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
no więc mam serwer lokalny (apache) z PHP 5.2.13 tak jak napisałem wyżej i ściągam to
Kod http://sourceforge.net/projects/phpmailer/files/phpmailer%20for%20php5_6/PHPMailer%20v5.1/PHPMailer_v5.1.zip/download wsadzam do folderu htdocs/phpmailer/ i nie działa. Trzeba coś jeszcze pozmieniać np. w PHP ? |
|
|
![]()
|
|
ok, sciagnales oryginalną wersje bez przerobek i nie działa. Ok. a czymze objawia się teraz to niedziałanie?
|
|
|
![]()
|
|
więc teraz mam coś takiego taki plik "mailing.php"
i dostaję taki błąd : Kod SMTP Error: Could not connect to SMTP host. There has been a mail error SMTP Error: Could not connect to SMTP host. mail sent |
|
|
![]()
|
|
http://www.paweldanielewski.pl/index.php/2...ez-smtp-gmaila/
zobacz jakie tam są ustawione parametry a których brakuje u Ciebie, następnie dopisz - moze zadziała edit: a tu masz przyklad z samego phpmailer http://phpmailer.worxware.com/index.php?pg=examplebgmail |
|
|
![]()
|
|
ok teraz już wszystko działa (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) dzieki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
No to napisz czego brakowało - dla potomnych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 16:36 |