![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw zobacz
Problem pojawił się w IE (na Mozilli, Google Chrome i Operze działa dobrze)... A mianowicie chcę pobrać wysokość komórki z tekstem, aby odpowiednio ustawić ten listek po prawej (dokładnie na środku ma być). Użyłem dwóch różnych rozwiązań, jednak oba zawiodły: i ('text' to ID komórki z tekstem) W IE wyświetla 0, w innych przeglądarkach 1052... Czy jest jakiś sposób, żeby działało też w IE? I kolejny problem w IE, tym razem z pozycją liścia po lewej na dole. Ma atrybuty: Dół obrazka liścia powinien być równo z dołem tabelki, która jest wsadzona w diva z: Z tym też nie potrafię się uporać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze po co JS skoro można w samym CSS??
po drugie: Cytat In IE 6 contentPane.offsetHeight is not available while the document is loading. I confirmed this by placing alert(contentPane.offsetHeight) in a function called report() that is triggered by the onLoad event. w samym css to zamień linijki: Kod img#leaf { position: absolute; left: -150px; width: 241px; height: 301px; } img#leaf2 { position: absolute; left: -150px; width: 241px; height: 284px; } img#leaf3 { position: absolute; right: -170px; width: 329px; height: 267px; } (skoro znasz wysokość obrazków to nie problem - jakbyś nie znał też jest jeden trick (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) na linijki:
co do ostatniego problemu to raczej musisz ustawić padding div'a na 0px (nie chce mi się włączać windowsa ;p )... pozycje liści są na swoim miejscu bez JS (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) a i ostatnie o.0: Kod txt_height/2-267/2 od kiedy to przypisujemy wartości po pół i skoro to masz w pikselach dlaczego nie jest zakończone +'px'; (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) [ale to nie potrzebne (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ] ps. tak jeszcze dodam jakbyś nie zauważył - tutaj na środku ustawia: Kod top:50%;
margin-top: -133px; Ten post edytował zegarek84 9.04.2010, 22:43:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze: jeśli tekst będzie za krótki, to nie chcę mieć liścia w jego połowie (po prawej), ani nakładających się na siebie (po lewej - jeszcze się napisze kod :P).
Po drugie: dzięki! Działa. ;] Dzięki za przypomnienie o oszczędności znaków w pliku. :P Padding div'a nic nie daje. :/ Kod Math.round((text_height-267)/2) + 'px' Lepiej tak? xD
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:16 |