![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zainstalowane php 4.3.0, mysql 3.23 i chcę uruchomić obsługe tegoż mysql w php manual wyczytałem, ze w php.ini trzeba wpisać coś w tym stylu: "--with-mysql/sciezka...", żeby php nie korzystało z wbudowanego mysql. Wszystko pięknie tylko... GDZIE TO WPISAĆ, w którym miejscu pliku php.ini !!
Z góry thanx |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie musisz tego nigdzie podawac
Cytat Jeśli użyjesz jej bez podania ścieżki do MySQL, php wykorzysta własne biblioteki klienta
po zainstalowaniu bazy i uruchomieniu jej powinienes juz miec dostep do bazy danych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, tylko ja właśnie nie chce korzystać z wbudowanych bibliotek potrzebuje tych z zewnątrz!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tak, tylko ja właśnie nie chce korzystać z wbudowanych bibliotek potrzebuje tych z zewnątrz! php od juz dluzszego czasu ma wbudowana obsluge mysqla. nie potrzebujesz zewnetrznych biblitoek chyba ze przy kompilacji wylaczyles go.
ps prosze nastpenym razem podawaj jakiego systemu dotyczy problem pps na pewni nie w php.ini a w configure czyli podczas konifugorwnia php zanim zostanie on zainstalowany ze zrodel (a nie binarek) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:44 |