![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 2 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Czy da się zrobić tak, żeby zmienne w PHP były przesyłane do następnej strony, gdy kliknie się w zwykły odnośnik na stronie? W grę nie wchodzą zmienne $_GET. Przypuszczam, że są w tym pomocne sesje, ale nie udało mi się ich tak wykorzystać. Proszę o podanie sposobu i, w miarę możliwości, opisanie go krok po kroku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ale co opisywać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ? ustawiasz sobie albo ciastko albo sesję i na następnej podstronie odczytujesz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 6.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A np.
Kod <form action="" method="post"> <input type="hidden" name="x" value="y"> </form> http://webdesign.about.com/od/htmltags/p/bltags_inputhid.htm Sesją też możesz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A np. Kod <form action="" method="post"> <input type="hidden" name="x" value="y"> </form> http://webdesign.about.com/od/htmltags/p/bltags_inputhid.htm Sesją też możesz. Ale Autorowi nie chodziło o formularz. Tutaj tylko sesja bądź ciasteczko. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 2 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy mi na tym, aby wszystkie zmienne na otwartej stronie były przesyłane do następnej, gdy kliknie się w odnośnik. Formularzem próbowałem, ale wtedy trzeba by było modyfikować każdy odnośnik z osobna, a z tym trochę by zeszło. Wolałbym rozwiązanie z użyciem sesji, a nie ciasteczek.
Ten post edytował Marteen 2.04.2010, 20:05:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to chyba napisałem co i jak (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
a jak nie to: setcookie albo session_start |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 01:04 |