![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam następujący problem z menu wykonanym przy pomocy jQuery: nadałem odnośniki wszystkim klawiszom w menu. Po najechaniu na klawisz na dole przeglądarki widoczny jest nadany mu odnośnik, jednak po kliknięciu nic się nie dzieje. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Podejrzewam, że tkwi on w JavaScripcie. Poniżej kod z indexu. Jeśli będzie potrzebny z innych plików to proszę napisać. CODE
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<ul class="lavaLampWithImage" id="1"> nie powinno być <ul class="lavaLamp" id="1"> ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamień linię 10 na $(document).ready(function() { i powinno wystarczyć.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie martw się sprawdzałem z innymi linkami:) Poza tym normalnie w pasku adresu na końcu linku powinien pojawić się # a w tym przypadku się nie pojawia. Zaraz sprawdzę to co podaliście i napiszę czy działa.
EDIT: Właśnie sprawdziłem wszystkie sposoby jednak żaden z nich nie działa:/ Nadal proszę o pomoc. Ten post edytował putis 2.04.2010, 21:25:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo wszystko zależy od tego, co się ma dziać. Jeśli po kliknięciu w link masz zamiar otworzyć już przygotowaną stronę w html-u, to odnośnik powinien wyglądać tak:
a w linii 15 zamiast false wpisujesz true. Jeżeli chcesz dynamicznie ładować strony, to kod za to odpowiedzialny powinien się znaleźć w skrypcie: A odnośniki powinny posiadać mimo wszystko konkretny atrybut href (będący albo nazwą podstrony, albo nazwą jakiegoś skryptu PHP, który odpowiednio nam stronę wygeneruje). Ten post edytował mortus 2.04.2010, 22:10:04 |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki! Pomogło to co napisałeś
![]() Temat do zamknięcia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:55 |