Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

2 Stron V   1 2 >  
Closed TopicStart new topic
> Ocena serwisu internetowego [www] + konkurs na layout
thomson333
post 27.03.2010, 22:46:44
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, chciałbym Was prosić o opinię do mojego projektu:

www.porownywatory.pl

Z góry dziękuję za oceny.

Ten post edytował thomson333 28.03.2010, 14:12:52
Go to the top of the page
+Quote Post
krzysztof_kf
post 27.03.2010, 22:58:16
Post #2

-----

Słabo graficznie dalej nie będę się rozpisywać plagiat wiadomo jakiej strony
+Quote Post
strife
post 27.03.2010, 23:14:21
Post #3

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

To może ja to tak skomentuje, prawie jak dobra strona smile.gif

Strona bardzo kiepska, widzę że zrobiłeś coś na wzór demotywatorów, ale dla mnie to nie przejdzie, przede wszystkim wykonanie jest bardzo słabe, może lepiej wymyśl coś bardziej oryginalnego niż kolejna kopia smile.gif

--------------------
+Quote Post
thomson333
post 27.03.2010, 23:27:13
Post #4

-----

Tak, o to właśnie chodzi, że to (w dużym cudzysłowie) "plagiat" tej strony i dodam jeszcze, że to "plagiat" tej reklamy smile.gif

Nawet zamieściłem to w logo jakby ktoś nie zauważył, więc stwierdzenie ze strona jest podobna do demotywatorów nie równą się z odkryciem ameryki smile.gif

Dziękuje za opinie i proszę o bardziej przemyślane wypowiedzi smile.gif

Ten post edytował thomson333 28.03.2010, 18:53:47
+Quote Post
krzysztof_kf
post 27.03.2010, 23:35:50
Post #5

-----

niedługo zabraknie domen na tego typu stron z końcówka watory
+Quote Post
bolverk
post 27.03.2010, 23:38:37
Post #6

-----

Mały offtop: Mam komentarz do zdjęcia z napisem prawie jak kalkulator(w tle liczydło). Wcale nie jest śmieszne. Wiele być może osób wie że wprawny rachmistrz obliczy wynik jakiegokolwiek działania szybciej na liczydle niż na kalkulatorze.

--------------------
Użytkownicy jak życie, wszystkim mogą cię zaskoczyć.
+Quote Post
thomson333
post 27.03.2010, 23:45:44
Post #7

-----

Cytat(bolverk @ 27.03.2010, 23:38:37 ) *
Mały offtop: Mam komentarz do zdjęcia z napisem prawie jak kalkulator(w tle liczydło). Wcale nie jest śmieszne. Wiele być może osób wie że wprawny rachmistrz obliczy wynik jakiegokolwiek działania szybciej na liczydle niż na kalkulatorze.

W takim razie powinieneś się skontaktować z niejakim "miloS'em" i podzielić się z nim swoją teorią smile.gif
+Quote Post
thomson89
post 28.03.2010, 09:49:43
Post #8

-----

Zawartość może i ciekawa, ale rzuca się w oczy że:

- nie ma tam grafiki
- nie ma tam życia

Taki lay, to kilkanaście minut pracy.

--------------------
Sklep 70%
+Quote Post
thomson333
post 28.03.2010, 12:05:49
Post #9

-----

dlatego na stronie jest organizowany konkurs na layout i każdy, komu się nie podoba obecny wygląd może zaprezentować swoją wizję smile.gif
+Quote Post
drake88
post 29.03.2010, 15:20:26
Post #10

-----

Bardzo słabo, i to jeszcze kopia demotów.

--------------------
+Quote Post
thomson333
post 29.03.2010, 15:45:26
Post #11

-----

Cytat(drake88 @ 29.03.2010, 15:20:26 ) *

Ameryki nie odkryłeś :|
przecież to jasne... podoba nazwa, akcent demotów w logo, podobny układ strony coś jeszcze?

Twoje "bardzo słabo" odnosi się do czego dokładnie?
Może mógłbyś się wysilić i powiedzieć co jest "bardzo słabe", bo równie dobrze mogłeś w ogóle się nie odzywać i przeznaczyć ten czas (podejrzewam, że 5 sekund, bo tyle zajmuje napisanie "bardzo słabo") na naukę interpunkcji.
Jeżeli już piszesz, że coś Ci się nie podoba, to wypada rozwinąć wypowiedź, jak zwykli to robić cywilizowani ludzie w XXI wieku, epoce internetu oraz wolności słowa.

Z góry dziękuję Ci za następną wypowiedź.
+Quote Post
Daiquiri
post 29.03.2010, 18:32:12
Post #12

Grupa: Administratorzy

Z góry zaznaczam, że pomijam tematykę serwisu i jej zawartość - skupię się na stronie graficznej. Jak zawsze lista ode mnie:
[-] Typografia leży, kwiczy i woła o pomstę do nieba*,
[-] Brak (widocznego) podziału zawartości na nagłówek/zawartość/stopkę,
[-] Napisy (w nagłówku?) są moim zdaniem zbyt ściśnięte i przez to kompletnie nieczytelne,
[-] Ramka "trzymająca" zawartość nie jest zbyt estetyczna. Trochę duży kontrast pomiędzy obrysowaniem a tłem ramki, słaby i mocno "kwadratowy" cień...,
[-] Linki (np. numery stron) są nie "ostylowane",
[-] Niektóre napisy na obrazkach są mało czytelne (np. "Prawie jak PKP"),

[+] Niektóre obrazki są faktycznie śmieszne,
[+] Nie wiem co jeszcze... hmm może to, że coś kombinujecie zamiast nie robić niczego? party.gif

* Innymi słowy, uważam, że panuje u Was zbytnia różnorodność i swoboda w doborze czcionek, ich krojów oraz kolorów.

Nie wiem czy to ogólny problem, czy tylko u mnie, ale pomimo, iż strona "mieści" się w przeglądarce - pojawia się poziomy pasek przewijania (korzystam z MAC'a / FireFox 3.6.2 / 1440x900).

PS. thomson333 - życzę Ci trochę dystansu do tego co robisz, bo tylko w ten sposób będziesz w stanie się rozwijać. Nie musisz reagować agresywnie na każdego, kto uważa, że Twoje dzieło nie jest wybitne. Pamiętaj, że strona graficzna Twojego serwisu nie musi podobać się Tobie, ale Twoim użytkownikom.
+Quote Post
r4xz
post 29.03.2010, 19:06:19
Post #13

-----

@thomson333, gdyby to jeszcze w tym konkursie można byłoby głosować, ale to nawet dobrze, że nie można... tak przynajmniej sam wybierzesz i nie będzie sztucznego nabijania głosów wstydnis.gif

--------------------
+Quote Post
thomson333
post 29.03.2010, 19:17:59
Post #14

-----

Daiquiri, ale jak tu nie reagować w ten sposób skoro nawet Ty nie zauważyłeś dwóch MEGA ważnych rzeczy!? tongue.gif

1. Tytuł tematu: Ocena serwisu internetowego [www] + konkurs na layout
2. Czerwony pasek na górze mojej strony "KONKURS NA LAYOUT SERWISU DO WYGRANIA PENDRIVE"

nawet ten poziomy pasek chciał Ci powiedzieć "Zobacz! jestem tu, bo zniekształcił mnie napis z punktu drugiego!"

i teraz Twoja cała praca jaką wykonałeś na krytykowanie wyglądu serwisu poszła sam wiesz gdzie... party.gif
Mam dystans do tego projektu, ale naprawdę irytujące jest tłumaczenie Wam takich rzeczy po raz enty.

Pozdrawiam

Cytat(r4xz @ 29.03.2010, 19:06:19 ) *
@thomson333, gdyby to jeszcze w tym konkursie można byłoby głosować, ale to nawet dobrze, że nie można... tak przynajmniej sam wybierzesz i nie będzie sztucznego nabijania głosów wstydnis.gif

No i jeszcze TY biggrin.gif to już zaczyna być śmieszne!

Odsyłam Cię do: http://www.konkurs.porownywatory.pl/

a jeżeli jesteś leniwy to po prostu to przeczytaj:

Ostatniego dnia konkursu (04.04) wyłączymy możliwość dodawania projektów i rozpoczniemy głosowanie. Projekt, który zbierze największą liczę głosów zwycięży, a my skontaktujemy się ze zwycięzcą celem ustalenia adresu przesłania nagrody.

wyprzedzam Wasz następny post i mówię: Tak wiem, że są literówki w regulaminie i zaraz je poprawie.

mam Ci wytłumaczyć dlaczego tak jest?
+Quote Post
frytek92
post 29.03.2010, 19:52:08
Post #15

-----

Jest to dla mnie fenomenem że komuś chce sie coś robić w zamian że może wygrać nagrode jaka jest Pendrive 2gb (Cena 20 - 30 zł) ale szacunek ze wpadles ze za 20-30 zl kupujesz sobie layout ktory moze byc warty 2,3 razy tyle bo przecież zaden 100% profesjonalny grafik nie podejdzie do konkursu.

--------------------
+Quote Post
Daiquiri
post 29.03.2010, 20:11:04
Post #16

Grupa: Administratorzy

Cytat(thomson333 @ 29.03.2010, 20:17:59 ) *
Daiquiri, ale jak tu nie reagować w ten sposób skoro nawet Ty nie zauważyłeś dwóch MEGA ważnych rzeczy!? tongue.gif
Tak samo jak Ty nie zauważyłeś, że jestem kobietą.

Prosisz o ocenę swojego serwisu i ją dostajesz. Nie rozumiem w czym widzisz problem? Jeżeli nie życzysz sobie oceniania strony graficznej - napisz to. Naprawdę nie interesuje mnie fakt, że odbywa się konkurs na szatę graficzną. Oceniam to, co widzę. Czy tak ciężko to zrozumieć?

i teraz Twoja cała praca jaką wykonałeś na krytykowanie wyglądu serwisu poszła sam wiesz gdzie... party.gif
Nie wiem, mógłbyś mnie oświecić? Wiem natomiast jedno - Ty nie chcesz pomocy tylko zachwytów.

Mam dystans do tego projektu, ale naprawdę irytujące jest tłumaczenie Wam takich rzeczy po raz enty.
Oczywiście, że masz. Mój błąd - wydawało mi się, że osoba reagująca agresywnie na najmniejsze słowo krytyki, wykazuje się niskim poziomem tolerancji na zdanie innych (zwłaszcza odmienne od własnego ) i brakiem dystansu.

Określ się co w takim układzie mamy oceniać. Bo już wiemy, że nie powinniśmy oceniać grafiki oraz oryginalności skryptu.
+Quote Post
thomson333
post 29.03.2010, 21:40:28
Post #17

-----

Nie zauważyłem, że jesteś kobietą, bo pisałaś bezosobowo smile.gif
Do twojej krytyki w sumie nic nie mam, ale jeżeli ktoś wyjeżdża z tekstem:
Cytat

czyli pisze, że źle, ale nie potrafi podać co jest źle... nawet nie chce mu się mnie obrazić tylko po prostu pisze: Słabo.
Irytujące.

Frytek92
Zrób mi proszę screen'a na którym uwidocznione jest dokładnie i wyraźnie, że szukam profesjonalnego grafika z Photoshop Company i drugiego screen'a, jeśli możesz, na którym widać, że jeżeli ktoś nie podejdzie do konkursu, to będzie miał ze mną do czynienia. guitar.gif

napisze capslockiem żeby dotarło:
NIE PODOBA CI SIE NAGRODA? NIE BIERZESZ UDZIAŁU!
wiesz ile nad tym myślałem? kilkanaście sekund

PS
Wiem, że Internet daje pozorną anonimowość, ale to nie znaczy, że musisz pisać głupoty i nabijać sobie liczbę postów na forum. PRZEMYŚL TO.

//
Przepraszam Frytek92 jak tylko zbiorę kasę, to nagrodą będzie Porshe

Ten post edytował thomson333 29.03.2010, 21:43:18
+Quote Post
phpion
post 30.03.2010, 07:36:41
Post #18

Grupa: Moderatorzy

Cytat(thomson333 @ 27.03.2010, 23:46:44 ) *
Witam, chciałbym Was prosić o opinię do mojego projektu:

www.porownywatory.pl

Z góry dziękuję za oceny.

Więc się nie dziw, że ktoś ocenia podaną stronę. Przecież sam oto prosisz.

Widzę, że faktycznie źle znosisz krytykę więc pójdę w drugą stronę:

Design moim zdaniem bardzo ładny, mocno rozbudowany. Top mały, nie zajmuje za dużo miejsca. Bardzo gustowne menu górne, super dobrana czcionka. Super cień po prawej stronie obramowania treści, na pewno nie sprawia wrażenia błędu. Fajny efekt daje również mnogość różnych czcionek (bo przecież "od przybytku głowa nie boli"). Miałeś świetny pomysł, żeby bo dodaniu oceny do obrazka przesunąć później stronę na ów obrazek. Różne kolory napisów (szczególnie ten niebieski) także przypadły mi do gustu.

Jeśli chodzi natomiast o kod to masz u mnie szacunek, że zmieściłeś się poniżej 250 błędów i 75 ostrzeżeń. Dość nowatorsko zastosowałeś znacznik <h1>, jest to rzadko spotykane rozwiązanie! Widzę, że stosujesz sporo paragrafów (<p>) oraz klas dla elementów (znowu "od przybytku głowa nie boli"). Fajnie, że stosujesz ten sam identyfikator dla kilku elementów, precz z przesadnym indywidualizmem, wspólnie tworzymy całość. No i na koniec nadzieja na lepsze czyli brak </body> oraz </html> dzięki czemu podświadomie domyślam się, że to nie wszystko na co stać twój serwis! Obym się nie mylił.

Biorąc pod uwagę powyższe mogę z pełną świadomością przyznać, że projekt niezwykle udany i ciekawy. Co więcej: pomysł nowatorski, na pewno nie znajdziemy podobnego w sieci (a jeżeli powstaną klony to z pewnością będą to szmiry).

PS: Cieszę się, że umożliwiasz kilkukrotnie wysłanie wiadomości e-mail poprzez odświeżenie strony. Dzięki temu mam większe prawdopodobieństwo, że któryś z wysłanych maili zostanie przeczytany.

Ten post edytował phpion 30.03.2010, 07:37:22
+Quote Post
thomson89
post 30.03.2010, 11:22:13
Post #19

-----

~phpion padłem laugh.gif

Co do autora i serwisu. Najbardziej w stronie uderza to, że jest ona zbyt prosta. Dodanie ciekawej belki z menu, choćby ze zwykłym gradientem dodałoby stronie trochę ciekawości, a i prostoty by nie odjęło.

Ostyluj linki, dodaj trochę grafiki i popracuj nad szablonem. Włóż w to trochę serca, a nie ogłaszaj konkursy.

--------------------
Sklep 70%
+Quote Post
nmts
post 30.03.2010, 14:52:26
Post #20

-----

Gdybym mógł dać plusa to phpion, by go otrzymał. winksmiley.jpg
Ale żeby nie robić offtopu to coś napisze: widzę bardzo ciekawe rozwiązanie w postaci poziomego scrolla obejmującego całą stronę, bardzo cenie sobie innowacyjność, nawet kosztem przydatności. smile.gif

--------------------
Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.06.2025 - 13:37